2017. március 3., péntek

RUSSIA-GATE IDŐVONAL: ÚJABB DOMINÓ DŐLT KI - A TÖBBI MÉG HÁTRAVAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.03.02. 


Az amerikai elnöknek ismét kényelmetlen kérdéseket kell megválaszolni, valójában milyen szálak is fűzik Oroszországhoz azt követően, hogy kiderült, az adminisztráció legbelső köréhez tartozó tisztviselő kapcsolatban állt az oroszokkal. Az amerikai titkosszolgálat CNN által megszerzett jelentése szerint, a washingtoni orosz nagykövet kém.


Az amerikai legfőbb ügyész, aki egyben a Trump-adminisztráció igazságügy-minisztere is, Jeff Sessions cáfolta azokat a vádakat, hogy rendszeresen megbeszélést folytatott Sergey Kislyak Oroszország washingtoni nagykövetével. A kongresszusi meghallgatáson Sessions azt állította, hogy semmiféle kapcsolata nem volt orosz tisztségviselőkkel a választási kampányban. Mint kiderült, ennek pont a fordítottja az igaz.

Jeff Session a legújabb Trumphoz közeli ember, akinek magyarázkodnia kell oroszországi kapcsolatai miatt. Oroszország ellen továbbra is az a gyanú, hogy beavatkozott az amerikai elnökválasztásba. Trump eleddig rendszeresen kitért az egyenes válaszok elől, helyette ódákat zengett Putyin elnökről.

Időrendbe szedve olvashatók az Oroszországgal és Trump elnökkel kapcsolatos vizsgálat főbb állomásai:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.