2017. március 2., csütörtök

"S DÚLT HITEKNEK KI ÁLLÍT KÁROMKODÁSBÓL KATEDRÁLIST..."

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Hollósy Gerti
2017.03.01.


A sajtóban, a tévében, a rádióban, a különböző blogokon nap mint nap rátermett, hozzáértő emberek, elemzők, újságírók, közéleti személyiségek, politikusok megvitatnak, jó alaposan számtalan fontos, az ország sorsát érintő kérdést, politikai, gazdasági történéseket.

Természetesen a számtalan hivatalos szóvivő általában magyarázkodik valami miatt, megpróbálja elhitetni velünk, hogy mindaz, amit hallunk nem teljesen úgy van, ahogy mi első pillanatban értjük, alaposan kell értelmezni a dolgokat. Folyamatos harc (miniszterelnökünk mindig harcol, hol az EU-val, hol a világgal, hol a migránsok ellen, hol a sajtószabadság ellen, hol “a demokrácia ellen”) és a háború közepette mégis növekedés van. (Csökken a munkanélküliség, (nyilván megvédjük) nálunk majd megvalósul a munka társadalma, újra iparosítjuk a Kárpát-medencét, termeléssel talpra állítjuk a gazdaságot, ezért majd nemsokára Magyarország a legversenyképesebb országgá válik. Európában. Önállóan, a nélkül, hogy bárki megmondaná hogyan csináljuk. Folyamatosan él és virul, sőt bővül a rezsicsökkentés (hiszen megvédjük Brüsszeltől) csak éppen nem venni észre.) Magyarországnak és Orbán Viktornak nem diktál senki. Magyarország jobban teljesít, Magyarország erősödik! Tiszta sor, a folyamatos harc erősít, megedzi a népet. Csak mellékesen jegyzem meg, így hogy most már olimpiát sem kell rendezni, ugye az erősödéshez felszabadul jó sok pénz, főhet a kormány feje, hogy mire is költse. Ez legyen az ő gondjuk, bár nyilván mindenkinek lennének javaslatai, de azok úgyis fölöslegesek. A nép akarata nem számít, a népszavazás vörös posztó, félnek tőle. Most picit fellélegeznek, szegények.

Azt hiányolom, hogy a sok sok fontos küzdelem közepette hős vezetőnk és vezérlő tábornokai arra nem képesek figyelni, hogy a nagy dolgok mögött ott vannak a kis dolgok, a sok szenvedést, emberi problémát és tragédiát okozó sok “kis dolog”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.