2017. március 15., szerda

SZÉGYENSZEMRE ORBÁNÉ AZ ÜNNEP

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.03.14.


Annál nagyobb szégyen nem érhet egy nemzetet, minthogy a szabadság ünnepét a zsarnok dicsőíti. A cenzúra eltörlését olyan ember ünnepli, aki megszállta a közmédiát, a strómanjai révén elfoglalta a szabad sajtó kétharmadát, és Mészáros Lőrinc nevén kivégezte az ország legnagyobb napilapját.

Olyan önkényuralom ünnepli a szabadság ünnepét, amelynek minisztériumai nem felelősek a magyar országgyűlésnek, mert az országgyűlés a kormányzó hatalom uralma alatt áll. A hatalmi ágak szétválasztása megszűnt. Az országgyűlés paródiája a parlamentarizmusnak, ahol semmiféle jogai nincsenek az ellenzéknek, és ahol nem egyenlő választások révén jön létre a parlamenti többség.

Olyan ember mondja az ünnepi beszédet, aki felszámolta a törvény előtti egyenlőséget, mind polgári, mind vallási tekintetben. Aki felszámolta a közteherviselést, akinek kliensei gazdagodnak, az ország népe pedig szegényedik, milliók nyomorognak. Aki ellopta már az ország legjobb földjeit, szállodáit, a lakosság megtakarított pénzét, a nemzeti bankot, az adófizetők milliárdjait, és még nincs vége. Étvágya és arcátlansága nem ismer határt.

Olyan zsarnok ünnepli a magyar szabadságot, aki újra feudális viszonyokat hozott létre. A hűbéresi rendszer virágzik, a papok dőzsölnek és uralkodnak, talpnyalók híznak, az ország népe jobbágy a saját hazájában, közülük százezrek rabszolgasorsban közmunkások. Orbán beszélő szerszámnak tekinti őket, akik számára a szándékosan lepusztított egészségügyben a halál és a temető van fenntartva. Az iskola szándékosan elbutít és alattvalókat nevel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.