2017. március 23., csütörtök

VIZESNYOLCAS VB ÉS NYUGDÍJAS ROCKEREK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.03.23. 


Az augusztusi vizes világbajnokság kezd olyan pénznyelő automatává válni, mely akkor is kicsalja a pénzt a zsebünkből, amikor már lezajlanak a sportesemények. Miután elúszott a budapesti olimpiai álom, a kormány és a szervezők kényszert éreznek arra, hogy megmutassák a világnak, Magyarországon semmi sem drága, ha a sportról van szó. Ennek eredményeként merült fel ötletként, hogy az amúgy csak protokolláris szükségszerűségként megkövetelt nyitó ünnepségre hívják meg a Rolling Stones veterán csapatát, hadd húzza el azok nótáját, akik nem hajlandók Magyarország sikereire figyelni.

Mint az Index cikkéből kiderült, a televíziós társaságok megnyitó ünnepség iránti érdektelensége generálta azt az első hallásra elképesztő ötletet, hogy a világ egyik legdrágább (és legrégibb) rock bandájával dobják fel az eseményt. Kétségtelen tény, hogy a sportesemények nyitó- és záróünnepségei nem igazán hozzák lázba a sportszerető közönséget, ráadásul az olimpiákon is már csak értelmetlen pénztemetőnek tartják a színpompás eseményeket, melyeken a rendező ország akarja megmutatni, hogy túl tudja szárnyalni a négy évvel korábbi parádét. Egy vizes vb előtt olyan lenne egy hosszabb megnyitó ünnepség, mint a himnuszok hallgatása a futball világbajnokság döntője előtt. Vagyis, nem a körítés a lényeg, hanem az, ami a pályán zajlik.

A Fidesz vezetése mindig szem előtt tartotta a „Cirkuszt és kenyeret a népnek” elvét, hiszen amíg azon ámulunk, hogy a kivénhedt rockerek nyúzzák a gitárjaikat a Margit-szigeten, addig nem gondolunk az igazán komoly problémákra. A magyar kormány és az alá begyűrt sportvezetés próbál nagyon trendi képet kialakítani az országról, ha már más területeken a 80-as éveket idézik a hazai viszonyok. Ha nem tapsoltak volna el már több mint 100 milliárd forintot a hazai rendezésű világbajnokságra a szervezők, akkor azt mondhatnánk, hogy a megspórolt összegből tényleg érdemes lenne egy igazán nagy dobásra költeni, de jól látszik, hogy úgy folynak el a költségek a közös kasszából, mint a víz a Dagály uszoda nagymedencéjéből, ha leeresztik azt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.