2017. április 17., hétfő

A HATÁSGYAKORLÁS LEHETŐSÉGEI, ESZKÖZEI - MAJD EGY HATÁS ALÁ KERÜLT NŐ

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2017.04.16.



Remélem, mindenki békében tölti az ünnepeket és sikerül pihenni, átadni magunkat az ünnepi gondolatoknak, érzelmeknek, kinek-kinek mit is jelentsen ez.

Sokfélék vagyunk, sok családi háttérrel, különböző szokásokkal még akkor is, ha az, hogy milyen környezetben, országban élünk, az alapvetően meghatározza ezeket a szokásokat, hagyományokat. Olyan ez, mint a fának a gyökere: táplál, támaszt nyújt, stabilizál, időnként pedig gátol is, akadályoz. Nem mehet más, jobb helyre szegény fa (bár vannak vándorló fák!), visszahúzzák a gyökerei, sőt, sokszor meg is betegítik, ha a gyökér valami rossz anyagot szív fel és továbbít a fa többi részének.

Többek között ettől a változatosságtól is olyan színes, izgalmas az élet, rá tudunk csodálkozni másokra, tanulni tudunk másoktól, példaképeket találhatunk, elleshetünk dolgokat, fejlődhetünk, lehetünk magunk is szebbek, jobbak, ügyesebbek, sikeresebbek, elégedettebbek, még tán boldogabbak is.

A lelkiállapotunk sok tényező függvénye és millió dolog befolyásolja, általában véve milyen a beállítottságunk, illetve hogyan alakul életünk során, milyen hatások érnek, mire hogy reagálunk, mit hogy dolgozunk fel, miből mennyit és hogyan tanulunk.

Az, hogy kifelé mit közvetítünk magunkról, hogyan mozgunk a világban és hogyan érvényesülünk, az részben a személyiségünk függvénye, de rengeteg öntudatlanul és tudatosan átvett, tanult módszerrel, eszközzel dolgozunk, éljük mindennapjainkat. Ez főként a másokhoz való viszonyunkban fontos: akkor, amikor munkát keresünk, dolgozunk, amikor párt keresünk, amikor társas kapcsolatainkat alakítjuk-építjük, illetve különösen akkor, amikor ráébredünk, kevés amink van, amit tudunk az valahogy nem elég, és szeretnénk fejlődni, előre lépni ezen területek bármelyikén.

Az érvényesülés titkai a hatásgyakorlás módjainak elsajátításában, tudatos alkalmazásában rejlenek!

Jó, ha valamennyire tudatában vagyunk annak, hogyan működnek ezek a dolgok. Fontos tudni, hogy – ha szeretnénk hatásosabban szerepelni, észrevehetővé válni, jobban érvényesülni -, akkor mire érdemes figyelni. Milyen jeleket küldünk, azok mennyire jönnek belülről, mennyire valóban a mieink és mi milyen jeleket veszünk figyelembe, dekódolunk, fordítunk le magunkban másokról...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.