2017. április 16., vasárnap

A KIS PASAS RETTEG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- EGYÉB, NE HAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.04.15.



Orbán Viktor, Gajdics Ottó és a húsvéti nyuszi. Jobban nem is indulhatna a szombat. Szépek is együtt (a nyuszi kivételével, mert ő tényleg), meg is érdemlik egymást ők ketten és a hívek is megérdemlik mindkettejüket. Felcsút focirajongó istencsudája adott már néhány kacifántos interjút, de amit most összeírtak neki a szalagmunkások, az valahol a végtelenül szánalmas és a röhejes között lebeg az űrben.


Kezdi azzal a miniszterek elnöke, hogy amennyiben nem az Együttlopás Rendszere győz a választásokon és nem a Fidesz kerül megint hatalomra, akkor csak és kizárólag az idegen érdekek foglalják el az országot. Őszánalmassága azt akarja a hívek szájába rágni, hogy itt két erő munkálkodik, választani kizárólag a nemzeti-Orbán és az idegen érdekeket szolgáló mindenki más közül lehet. Én meg azon töprengek, hogy mennyire nyomorult figura az, aki hetedik éve ül a trónon és a világon semmi mást nem sikerült elérnie hét év alatt, mint annyit, hogy idegennek és hazaárulónak nevezi a tulajdon honfitársait pusztán azért, mert esetleg elegük van a Ráhelkékből, Rogánokból, Farkas Flóriánokból, Vajnákból, Mészáros Lőrincekből.

A következő percben tovább súlyosbodik a miniszterek elnökének állapota, ugyanis nagy bátran párhuzamot von a húsvéti ünnepkör, Jézus feltámadása és a Fidesz 2010-es választási győzelme közé. Ez azért már nem semmi, bármekkora személyiségzavar esete forog is fenn.

A húsvét a legradikálisabb megújulás, amit az emberi történelem valaha ismert, külön szavunk is van rá: feltámadás. A mi profán világunkat is azzal biztatja, hogy a magyarok közössége is megújulhat, ha képes magasabb horizonton és mélyebb összefüggésekben látni a saját életét. 2010-ben mi sem egyszerűen kormányzásra vállalkoztunk. Azt akartuk, hogy hazánk újjászületett lelkületű, saját teljesítménye okán megalapozottan derűlátó, boldog ország lehessen. Húsvét az a kiváltságos pillanat, amikor a mindennapi küzdelmeinken túli valóságra emelhetjük a tekintetünket.

Szerintem ezen a ponton egyszerűen pofán kell röhögni ezt a hatalomba belebuggyant kis emberkét, mert egészen egyszerűen ez az egyetlen természetes reakció az agymenéseire. És sürgősen keríteni kell egy jó dokit, de a kezelés idejére már nem kellene döntési jogot adni a világon semmiben, mert az ilyen csak rombolni tud. Igaz, eddig is ezt tette. Az országot rombolta, a saját hatalmát betonozta...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.