2017. április 13., csütörtök

A TEGNAPI TÜNTETÉSEK 5 TANULSÁGA

FOUCAULT INGÁJA BLOG
Szerző: Pendulumblog
2017.04.13.


Ami napok óta a budapesti utcákon történik, az formabontó és felszabadító. Nem tudjuk, hogy sikerül-e ezt valamiféle rendszerváltó mozgalomba csatornázni, de néhány tanulságot már levonhatunk!

1. Bumerángként működött a hazugsággyár


Az Orbán-rendszer látványos kudarcot vallott az ellenséggyártásban: az emberek többsége sem a CEU-ban, sem a Soros által támogatott civilekben nem lát ugyanis ellenséget. Ellenben bebizonyosodott, hogy az emberek tömegei nem csak átlátnak az adófizetői forintjaikból finanszírozott módszeres hazugsággyáron, de annyire fel is dühíti őket, hogy tízezrével vonulnak ellene az utcára, napokon keresztül. Hiba volt a migráns-hisztéria kifulladása után a Soros-mumusra építeni a Fidesz egész kommunikációs stratégiáját. Az pedig, hogy a kormánypárti média az utcára vonult magyar népet is Soros által fizetett, vezetett provokátoroknak hazudja, és a rendszer főpublicistája még meg is fenyegeti, tovább rontott a helyzeten. 2006-ból tudjuk, hogy ha az emberek úgy érzik, hogy leszarják a véleményüket, ráadásul még folyamatosan a pofájukba is hazudnak, az veszélyes helyzetet teremt. Olyan feszültség van a levegőben, amelyet nehéz lesz lecsillapítani, még azután is, ha a tüntetések alábbhagynak.

2. Ez nem csőcselék


Bármit is állítson a kormánypropaganda, az utcára vonult emberek sem nem Soros-ügynökök, sem nem agresszív csőcselék. Még annyira sem azok, mint 2006-ban, amikor, valljuk be, volt a tünetőknek egy olyan kemény magja, amelyet kizárólag a rendőrökkel való erőszakos összecsapások éltettek. A jelenlegi tüntetésekből - egyelőre, és hál Istennek - ez az autógyújtogató erőszakos keménymag hiányzik. Békés polgárok vonultak az utcára, akik tudják, hogy nekik nem a rendőrök az ellenségeik. A tüntetők eddig példás önfegyelemről és önuralomról tettek tanubizonyságot. Iyen indulatok mellett szinte csoda, hogy nem történt eddig komoly atrocitás, pedig Gulyás Marci 72 órás elzárása akár a rendőrség ellen is fordíthatta volna a tüntetőket. A Kossuth-téren maguk a tüntetők állították le a dobálókat, nem volt szükség rendőrségi beavatkozásra. Ez jól van így, nem gondolom, hogy az erőszak segítene...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.