2017. április 11., kedd

ÁDER EGY KÁDER, AKI MÉLTATLANNÁ VÁLT HIVATALÁRA

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.04.10.


Áder János a lex CEU aláírásával ma bebizonyította, hogy nem képes arra, hogy fontos alkotmányossági kérdésekben ne a Fidesz álláspontját érvényesítse. Áder Jánost nem érdekli az, amit az Alaptörvény és a demokrácia elvei előírnak. Az Együtt mostantól nem tekinti legitim köztársasági elnöknek Áder Jánost, az ehhez való kiállásra hívja fel a többi ellenzéki pártot is.

Az Együtt április 4-én internetes petíciót indított azért, hogy Áder János köztársasági elnök ne írja alá a Közép-európai Egyetemet (CEU) ellehetetlenítő törvénymódosítást és ne rendelje el annak kihirdetését, mivel Orbánék putyini törvénymódosítása ellentétes az Alaptörvénnyel. A petícióhoz csatlakozó több ezer aláíró, és a tízezreket megmozgató tüntetések ellenére Áder János mégis aláírta Orbánék szégyentelen és felháborító, alaptörvényellenes törvényét.

Áder János köztársasági elnöknek az Alaptörvény szerint a nemzet egységét kellene kifejeznie, aki őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, de nyilvánvalóan nem ezt teszi. A köztársasági elnök hallgatásával asszisztált ahhoz, hogy elvtársai Orbánisztánná változtassák Magyarországot. Áder haverjához, Orbán Viktorhoz hasonlóan magasról tesz a demokráciára. Az Együtt szerint Áder János nem államfő, hanem egy káder, aki azt teszi, amit a fideszes pártközpontból Orbán üzen neki...

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.