2017. április 10., hétfő

ÁDER HÉTFŐN ALÁÍRJA, ÉS HA LENNE BENNE TISZTESSÉG, LEMONDANA


GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.04.10.


Vagy aláírja a törvényt, vagy visszaküldi a parlamentnek átgondolásra, vagy elküldi az Alkotmánybíróságnak. Az utóbbi két variáció nem sokban különbözik az elsőtől, a vége ezeknek is ugyanaz, vagyis, hogy Ádernek végül alá kell írnia a törvényt. Lenne egy negyedik lehetőség is, ami persze csak elméletileg létezik.

A Magyar Nemzet értesülései szerint Áder János jogászai nem találtak fogást a lex CEU-n, ezért az államfő hétfőn aláírja a törvényt. Igaz, ameddig csak teheti, húzza az időt, hogy ezt minél később kelljen megtennie.

Ez a mondat azt sugallja, hogy Áder János szerint itt valami nagyon bűzlik. Hiába, hogy a jogászai nem találtak fogást a törvényen, valami azt súgja neki, hogy ez az egész úgy, ahogyan van, nem teljesen kóser. Talán a nagy nemzetközi és a szokatlanul heves hazai tiltakozás miatt gondolja úgy, hogy a törvény sok sebből vérzik.

Az államfő sajtóhírek szerint többször tárgyalt a CEU vezetőivel, feltehetőleg ők is azt mondták neki, hogy a törvény szembemegy Magyarország érdekeivel. Vagyis, ezt már mi tesszük hozzá, akik ezt a törvényt beterjesztették, elfogadták, valamint az, aki aláírja, Magyarország érdekei ellen cselekszenek, kárt okoznak az országnak, vagyis, hazaárulók.

Áder Jánosnak persze hivatalosan nem is lehetne sok választása. Vagy aláírja a törvényt, vagy visszaküldi a parlamentnek átgondolásra, vagy elküldi az Alkotmánybíróságnak. Az utóbbi két variáció nem sokban különbözik az elsőtől, a vége ezeknek is ugyanaz, vagyis, hogy Ádernek végül alá kell írnia a törvényt.

Lenne egy negyedik lehetőség is, ami persze csak elméletileg létezik. Ezt nagy vonalakban a következőképpen kell elképzelni: Áder János államfő közölné a köztévé vezetéségével, hogy szólni szeretne a magyarokhoz, a magyar polgárokhoz, ezért még a törvény aláírása előtt kérne tíz perc műsoridőt.

És miután megjelenne a tévében, elmondaná a nézőknek, hogy ő személy szerint egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy a kormány megtámadta a CEU-t, mert ez az egyetem, amint azt számos kiváló hazai és nemzetközi tudós is elmondta, hatalmas érték. Aki a CEU ellen van, az a magyar érdekek ellene van, mondaná Áder János a televízióban, ezért ő személy szerint nagyon kártékonynak tartja, ami ezzel kapcsolatban történik.

Hozzátenné még, hogy nem tud azonosulni Orbánék politikájával, különös tekintettel a menekültek, valamint Brüsszel elleni gyűlöletkeltésre, és személy szerint az a véleménye, hogy ez a politika mérhetetlen károkat okoz Magyarország számára. Szerinte Orbán Viktornak, valamint kormányának azonnal le kell mondania, mert, amint azt a vasárnapi, több tízezres tüntetés is bizonyítja, a kormány gyakorlatilag megbukott.

Tételezzük fel, hogy a köztévé mamelukjai hagynák beszélni az államfőt, és a tőlük megszokott túlzott lojalitástól vezérelve nem kevernék le Áder Jánost. Ebben az esetben az államfő bejelentené a lemondását, valamint azt, hogy feloszlatja a parlamentet, és új választást ír ki.

Végezetül, megköszönné a nézőknek, hogy végighallgatták, és bocsánatot kérne, amiért csak most, ennyi év elteltével vette magának a bátorságot, hogy szembe szálljon Orbán eszelős, Magyarország számára ma még beláthatatlan erkölcsi és anyagi kárt jelentő ámokfutásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.