2017. április 4., kedd

ÁPRILIS 4.

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.04.04.


...Huzatos ország, huzatos kormányfője, rátett még egy lapáttal arra a populista sitthalmazra, ami illiberális államépítése közben eddigi pallér tevékenysége során keletkezett. Nem érdekelte őt sem a Nobel díjas nemzetközi hírű tudósok tiltakozása, sem a vasárnapi tömegtüntetés.

Most már biztos, hogy ennél a tekintélyelvű pávatáncosnál elmentek otthonról, vagy a dolgok fejben dőlnek el területén olyan sérülések keletkezhettek, melyek gyógyulása több mint kétséges, sőt felmerülhet az is, hogy ezek hatása már nem csak idehaza okoz ragályos fertőzést, de külhonban is terjed a kór. A nacionalista jegyekkel megspékelt autokrata illiberalizmus olyan veszettsége a legújabb kori történelem társadalom felfogásának, melynek gyökerei az első és a második világégést előidéző okokra is vissza vezethetők.

Aki Botondnak képzeli magát, miközben állandó bajvívó szerepében tetszeleg, lassan bohóccá válik, olyan narcisztikus személyiségi jegyeket hordozva, melyek önimádó jellege mások kárára érvényesül, az maga jelen esetben nem más, mint a két lábon járó nemzeti szerencsétlenség. Neve is van, Orbán Viktor Mihály.

Ellene mit tehet az ember, azon kívül, hogy 2018-ban majd behúzza az X-et? Tüntetni megy? Megírja mindenkori kifogásait, vagy alkoholba fojtja tehetetlenségi dühét? Ez a magát Botondnak képzelő jókor volt jó helyen ficsúr csak az erőből ért, de erőszakot alkalmazni már pedig vele szemben nem lehet, tudja ezt jól maga is. Vissza is él vele rendesen.

Ma a parlamentben fineszes kezdeményezésre CEU témában tépik a szájukat ismét az illiberális automata gombnyomogatók. Kegyenc nyaloncok szajkózzák majd főnökük szlogenjeit.

Nix-ugri bugri. Ma április negyedike van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.