2017. április 29., szombat

AZ ORSZÁG MEG NYOLCADIK ÉVE NEM TUDJA, HOGY KI AZ A HABONY ÁRPÁD

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.04.28.


Azt már önmagában is nehezen fogja fel az agyam, hogy vannak olyan magukat médiának nevező kormányszócsövek, amelyek rendben lévőnek találják, hogy szélsőjobbos erőszakszervezetek berontanak egy ország parlamentjébe és ott képviselőket vernek véresre, mert egy albán nemzetiségű (értsd: kisebbségi) embert választottak házelnöknek. Ahogyan az a Macedónia nevű jog- és mintaállamban történt tegnap este.


Aggasztó, hogy odáig jutottak az elmebajban, hogy Soros György személyének gyűlölete (értsük úgy, hogy Soros félkézzel és egyszemélyben befolyásolja Macedóniát is, hát elegük lett az igaz hazafiaknak) már az erőszakot is legitimálja. Ez így, ahogy van, borzasztó irányt jelez. Nem tudom, mennyire működne ez a beteg logika, ha mondjuk a román parlament magyar házelnököt választana egy szép napon és feldühödött román hazafiak önbírásokodólag, hazafias érzelmektől fűtve szétcsapnának a fején egy vodkás üveget. A Soros György tehet mindenről elv alapján jól megérdemelné? Értem.

Az viszont legalább annyira sötét jövőt fest, hogy a magyar kormány – amely egyedüliként a nyugati szövetségi rendszer (EU, NATO) tagországai közül Putyin és Moszkva hangjára rímelően a Soros-ellenes jobboldal mellett foglal állást ebben az egyáltalán nem Budapesten eldöntendő macedón vitában – Soros György démonizálását, hajszolását és az ellene indított dzsihádot nevezte ki az ország vezetését szolgáló programnak és mindent ennek rendeltek alá. Például nem az agyatlan erőszakot ítélik el, hanem sorosoznak.

Hogy a ma reggeli, 23 és fél perces miniszterelnöki igehirdetésben összesen hányszor ejtette ki a nevét az egykori Soros-ösztöndíjas küldetéstudat, azt pontosan nem tudom megmondani, de éppen elégszer. Ennél szerintem egy fokkal érdekesebb – nem a győri szurkolótábor szempontjából, nyilván -, hogy konkrétan hány hazugság/alternatív valóságfoszlány fért bele ebbe a huszonvalahány percbe. Egy nappal az Európai Néppárt soros ülése előtt, két nappal az európai parlamentben előadott köpönyegforgatás után ma ilyeneket mondott:

– Ha megtámadják Magyarországot, akkor a miniszterelnöknek oda kell mennie, ez a helyszín legutóbb az Európai Parlament volt.

– Támadás alá vették a migráció megfékezését végrehajtó Magyarországot.

– Soros György egy tehetséges magyar spekuláns. Az Európai Unió eszméje azonban nem a tőzsdei spekuláció, hanem a szociális piacgazdaság. A közösség szemben áll a kaszinókapitalizmussal, valaki ne azon gazdagodjon meg, hogy mást tönkretesz.

– Soros György Magyarországon azért vált közellenséggé, mert kétszer megtámadta a magyar pénzügyi rendszert. Először meg akarta szerezni az OTP-t, ezt még Horn Gyula volt miniszterelnök akadályozta meg, a második támadást pedig a hitelválság idején hajtotta végre.

– A két bangladesi migráns ügye – amelyben elmarasztalta Magyarországot a strasbourgi bíróság – megmutatta: felépítettek egy rendszert, amelynek következtében rendszeresen megcsapolnák a magyar büdzsét. A bangladesiek esetében az történt, hogy „egy Soros által finanszírozott szervezet beperelte Magyarországot”, „az eljárásban a szakértői véleményt egy másik Soros-szervezet adta, majd a bíróságon az ítéletet egy Soros-egyetemen oktató bíró vezetésével hozta meg egy bírói tanács”. Ergo „be vagyunk kerítve”, ha ez így megy tovább, „tízezerszám fognak bennünket megskalpolni”, „el akarják venni a magyarok pénzét”.

– CEU: „azt akarjuk megtudni, hogy az micsoda. Senki sem tudja, itt olyan jogi zűrzavar van, hogy ennek az átvilágítása időt vesz igénybe.”

A győri különítmény ujjongó elragadtatásával szemben én azt gondolom, hogy ugyan nem újdonság a szemenszedett hazugságok és Soros György magánszemély kényszeres ostorozásának kormányprogrammá emelése, de a fenti, hatból hat hazugságot akkor sem kell kellene elengedni a fülünk mellett, ha pillanatnyilag esély sem mutatkozik arra, hogy a józan ész talaján maradva abban a reményben lehessen érveket egymás mellé helyezve vitázni, hogy a paranoia és a háború helyét átveszi a normalitás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.