2017. április 9., vasárnap

BALESET, BETEGSÉG? AHOGY A BIZTOSÍTÓ KERESI A KIBÚVÓT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.04.07.


Sokan panaszkodnak, hogy baj esetén nem fizet a biztosító. Vannak azonban, akik nem nyugszanak bele az elutasításba. A Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) legfrissebb határozatai azt mutatják: érdemes harcolni. Két baleseti kártérítés ügyben is az ügyfelek számára kedvezően döntöttek.

A BCD Szolgáltató 2015. december 30-án munkavállalóira csoportos élet-, baleset- és egészségbiztosítási keretszerződést kötött. Az egyik dolgozónak nyolc hónap múlva igazán jól jött ez a védelem. Pontosabban: egészen addig ezt hitte, míg a biztosító nem tagadta meg a fizetést. Azt nem vitatták, hogy a biztosított egy közúti baleset miatt valóban 2016. szeptember 5-étől 21-ig keresőképtelenné vált, még azt is elismerték, hogy elméletben naponta közel ötezer forint járna neki. Az igényt azzal verték vissza, hogy ügyfelük „súlyosan gondatlanul okozta a balesetet”.

A munkavállaló nem nyugodott bele, a PBT-hez fordult. Az eljáró tanács megállapította, hogy a Ptk. és a saját tájékoztatása alapján is a biztosító akkor mentesülhetne szolgáltatási kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt a kérelmező jogellenesen és szándékosan vagy súlyosan gondatlanul okozta. A biztosító azzal érvelt, hogy a balesetet szenvedő nagy sebesség mellett nem tartotta meg az előírt követési távolságot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.