2017. április 4., kedd

BARTUS LÁSZLÓ: ORBÁNT FEL KELL SZÓLÍTANI A LEMONDÁSRA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.04.03.


Kiderült, hogy a CEU elleni törvényjavaslat nem egy törvényellenes helyzet megszüntetését célozza, hanem Orbán személyes utasítása a CEU megszüntetésére. Kiderült, hogy az orosz lapok megírták: Putyin budapesti látogatásán “kérte” Orbántól a CEU bezárását, mert az a volt szovjet tagköztársaságok számára képez demokratikus elveket valló elitet.

Orbán Viktor az alkotmányt sértő magatartást tanúsít, amikor a törvényhozást egy idegen ország érdekeinek rendeli alá, és a magyar oktatás tanszabadságát támadja. Egy elismert külföldi egyetemet akar bezáratni az orosz oligarcha-kormány utasítására. Ehhez a magyar törvényhozást használja fel. Ez nem csupán rossz szándékot mutat, hanem törvénytelen és hazaárulásra is emlékeztető cselekedet.

Ezzel egyidőben derült ki, hogy Orbán alkotmányos szabadságjogokat, a sajtószabadságot durván sértő akcióra készült, amikor Simicska Lajosnak azt javasolta, vásárolják fel orosz állami pénzen a Roszatom közreműködésével az RTL Klub magántelevíziót és szüntessék meg utána. Ez törvénytelen eljárás.

Ennek kapcsán vizsgálatot kell indítani annak kiderítésére is, hogy Mészáros Lőrinc nevén milyen pénzből és hogyan jutottak hozzá a Népszabadsághoz, és hogyan szüntették meg Magyarország legnagyobb napilapját. Ha továbbra is eljátsszuk azt, hogy Magyarországon demokrácia van, akkor a fentiek miatt parlamenti vizsgálóbizottságot kell felállítani, Polt Péter ügyészségénél feljelentést kell tenni, Orbán Viktort azonali lemondásra kell felszólítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.