2017. április 7., péntek

CSABA LÁSZLÓ: AMIKOR BOMBÁZNAK, AKKOR NÉHA CIVILEK IS MEGHALNAK

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Sztárklikk
2017.04.07.


Egy elitegyetem ellehetetlenítése azt üzeni, hogy nem szabad a közepesnél többet teljesíteni, mert fejbe ütnek - mondta a Heti Válasznak Csaba László közgazdász, a Közép-európai Egyetem tanára.

A mostani törvénynek a 25 évvel ezelőtti akkreditáció nem felel meg. Ez visszamenőleges törvénykezés, ami tilos - jelentette ki Csaba László a Heti Válasznak adott interjúban.

A CEU tanára kiemelte, hogy kamudiplomát nem állítanak ki. "Hallgatóink száz százaléka elhelyezkedik, a nemzetközi egyetemi rangsorokban az én tanszékem például a 39., illetve 42., miközben magyar egyetem nincs az első 350-ben. Akkor milyen csalásról beszélnek?" - jelentette ki a közgazdász.

Az Orbán-kormány volt tanácsadója szerint nem igaz az, amit a miniszterelnök állít, hogy két diplomát adnak ki.

"A 2004-es akkreditáció óta olyan programok vannak, ahol a hallgató választhat, hogy csak amerikai papírt akar-e, vagy magyart is. Százból kilencvennek nem kell a magyar. Ezért nincs minden programunk akkreditálva Magyarországon: nincs rá igény, miközben a folyamat rengeteg erőforrást kötne le. Akadálya nem lett volna, nálunk a követelmények magasabbak, mint a magyarországiak"- fogalmazott.

A CEU tanára szerint a törvénymódosítás még tárgyalási alapnak sem elfogadható, mert botrányos...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.