2017. április 15., szombat

FRANCOKAT NEM LEHET LEVÁLTANI EZEKET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.04.15.


...Józan paraszti ésszel gondoljuk végig a lehetőségeket.

Orbán marad még ötszáz évig. A jelenlegi parlamenti pártok elücsörögnek a melegben, ahogy eddig is tették. Aki boldog Orbánnal, az nagyon fog örülni, akinek viszont elege van a féldiktatúrából, az ezer évre bebetonozott feudalizmusból, a sehonnan sehová nem haladó gazdaságból és az ünnepi csirkefarhátból, az fogja magát és elhúz innen a francba.

Az rendben van, hogy ez esetben a maradék másfél millió (vagy annyi, amennyi) hívő lelkesen tapsikol, hogy hála istennek, húzzatok innen a faszba, ez az öröm korai lesz. Mert az országot azok fogják elhagyni, akik még működtetik a gazdaságot. Diplomások, szakemberek, fiatalok. Ha valaki azt gondolja, hogy majd a nagyon tehetséges Mészáros Lőrinc, Rogán Antal, Garancsi, Farkas Flórián, Tiborcz István fogja megtermelni az ország működéséhez szükséges javakat, az rohadtul nagyon téved. Hívőbácsi és hívőnéni pedig igen gyorsan azon kaphatja magát, hogy nem jön a nyugdíj, hiába várja a kertkapuban. Nem adok három hónapot, hogy az Orbán kacsóját csókdosók fogják a vérét követelni.

A másik opció, hogy Orbán kihúzza az országot az Unióból, bele Putyin árnyékába. Vagy inkább megpróbálja. Ebben azért nem tudok szívből hinni, mert sem az Uniónak, sem pedig a NATO-nak rohadtul nem érdeke egy Európa közepébe beékelődött oroszbarát zárvány. Tehát valószínűnek tartom, hogy nem fogják idáig engedni a történetet. Tudom, nem ugathatnak bele egy szuverén ország belügyeibe és nem is lenne jó, ha beleugatnának. Ezer más mód van, a normális tájékoztatástól kezdve az orbáni rendszer titkolni szándékozott sunyi kis ügyleteinek napvilágra kerüléséig (nem, nem vagyok annyira malacrózsaszín-lelkű, hogy azt gondoljam, nincsenek a külföldi titkosszolgálatoknak ilyen adatai), vagy az uniós források felhasználásának valóban átfogó vizsgálatáig és a vizsgálat idejére a pénzek befagyasztásáig. Például.

Az is egy lehetőség, hogy már olyan elemi erejű a társadalomban a feszültség, hogy – és igen, meggyőződésem, hogy Orbán tudatosan és szándékosan provokálja a társadalmat mert úgy hiszi, hogy így a felgyűlt feszültség levezethető – nem fogja tudni a kormány kordában tartani. Bekövetkezik egy robbanás, ami vagy elsöpri a kormányt, vagy polgárháború lesz. Ez az, ami senkinek nem hiányzik.

Az tisztán érzékelhető, hogy Orbán és bandája egységesen be van szarva. A kommunikáció széthullott, egyre durvább hibákat követnek el. Ez súlyosbodni fog, ha szorultabb helyzetbe kerülnek és sikerülhet kiváltani eddig még néma társadalmi rétegek elemi erejű felháborodását is.

Hogy nem a parlamenti pártok vannak az utcákon? Nem hát. Éppen ezért veszélyes ez a helyzet a kormányra. És ugyan miért is ne zavarhatná el a kormányt egy ország népe, pártok nélkül is? Be van tiltva? Nincs. Van ebben az országban annyi becsületes, hozzáértő ember, akikből igen gyorsan össze lehet rakni egy szakértői kormányt. Ha normalizálódott a helyzet, akkor pedig helyre kell állítani a választási törvényt és ki lehet írni a választásokat.

Nem olyan bonyolult ez, mint amilyennek láttatni szeretnék sokan. Szóval nem finnyáskodni, hanem felgyűrni az ingujjat és beállni szart lapátolni, mert ha valami, az az egy biztos, hogy a szar magától nem fog elmenni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.