2017. április 21., péntek

HA HIÁNYOLTA AZ ELLENZÉKBŐL A KEMÉNYSÉGET, AKKOR EZT NÉZZE MEG!


B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.04.20.


Egymástól függetlenül gyalulta a betonba a fideszeseket és a civilekre vonatkozó törvényüket két politikusnő. Mindketten alaposan felhúzták magukat és a rendszerre borították az asztalt. 

Az LMP-s Szél Bernadett és a Párbeszéd politikusa, Szabó Tímea is indulatos beszédet mondott a civil törvény és a Fidesz egyre diktatórikusabb törvényei kapcsán.

Vigye el az összes fizetésemet, de akkor is el fogom mondani, hogy a CÖF-nek tök üres a beszámolója. Hát, ne csináljunk már viccet! Mennyibe kerül az, hogy a szabadságjogaim megmaradjanak? Mondjanak egy számot! Összedobjuk, komolyan mondom!"

A civileket gyalázó törvény vitájában szólalt fel az LMP frakcióvezetője, akinél azután szakadt el a cérna, hogy a volt MDF-es (de mostanra fideszes) Lezsák Sándor házelnök elkezdett vele kekeckedni, mert felmutatta a CÖF beszámolóit. Lezsák szerint a Szél Bernadett kezében tartott két papírlapok tiltott szemléltető eszköznek minősültek, ami tényleg a pitiánerség magasfoka és a szólásszabadság korlátozása.

Az egyik lapon amúgy a kormányközeli civil szervezet, a CÖF egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági jelentése volt („töküres”), míg a másikban egy Soros-bérencnek bélyegzett szervezet rendesen kitöltött beszámolója.

Az LMP-s képviselő érthetően nem vette jó néven, hogy két papírlap felemelése miatt félbeszakították és büntetéssel fenyegették.

Egyrészt ez már túlmegy a demokratikus alapjogok csorbításán, mert ez nettó agybaj, másrészt közöltem vele, hogy ragaszkodom ahhoz, hogy el tudjam végezni a képviselői munkámat, kerül amibe kerül, és íme a »tiltott szemléltetés« tárgya.”
– írta később a politikusnő a Facebookon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.