2017. április 17., hétfő

HÍRSZILÁNK ADALÉKOK A TÜNTETÉSEKHEZ

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Bánfi Miklós
2017.04.16.


...Csütörtökön, kiszabadulása után Marci és Gergő ennél még erőteljesebb polgári engedetlenségre buzdította a mai felkelőket, hangsúlyozva, hogy a majális hangulatú, akár több tízezres partizgatás, bár ellenséges, ez tökéletesen beleillik a Fidesz forgatókönyvébe, mert őket ez csak szórakoztatja, hogy az összes ellenük irányuló mozgalmi energia ebben ki is merül, amivel nekik semmi dolguk nincs. Ennél sokkal keményebb ellenállásra van szükség. Felelős, erőszakmentes tömeges rendbontásokra, figyelemfelkeltésre buzdít. Erre ez a diktatúra nem tud csípőből reagálni. Nem túl sok hely van a gyalázatos állapotú, 50 éve nem kifestett és felújított fogházakban. 10-nél több ellenállót le se tudnának úgy kapcsolni, mint Marciékat. Így a megfélemlítés 50-es éveket idéző mechanizmusa nem működne.

Védelmi beszédében Marci elmondta, hogy bocsánatot kér a magyar néptől, hogy csak most jött elő ezzel a narancssárga vízfestékes akciójával, holott már az MNB-t, Ügyészséget, Országházat és a többi fideszes intézményt rég be kellett volna festenie narancssárgára, hiszen ezek kizárólag a Fidesz diktatúrát képviselik és nem a népet és Magyarországot.

Szombaton, a Szabadság téren elmondott beszédének 3 fő pontja, amit az ő személyes engedélyével rövidítek és összefoglalok a saját szavaimmal.


1. Az Origo, Riposzt és 888.hu Fidesz propaganda gyárak azzal a kérdéssel fordultak Gulyás Marcihoz, hogy buzeráns-e? Ez volt számukra A Fontos kérdés… Erre Marci válasza az, hogy nekik a rendszer összes kritikusa buzeráns a középiskolásoktól, a nyugdíjasokon át mindenki, aki nem az ő dogmáikat vallja.

2. Milyen országra van szükségünk? Közös országra: Semmit rólunk – nélkülünk!

Akik kirabolnak, elárulnak, kizsákmányolnak és hatalmaskodnak felettünk, azt jól megengedett büntetésükkel sújtsuk–ígérte Marci, aztán hozzátette: Aki emberi könyörületre szorul, annak nem rúgjuk le a veséjét és láncon tartott kutyákat uszítunk rá, hanem emberséggel viseljük gondját, ami minden embernek elidegeníthetetlen joga. Közös dolgainkat – közösen intézzük. Ez nem történik meg egy Fidesz Magyarországon. Politikai intézményeket kell létrehoznunk! A mai intézmények egytől-egyik fideszes intézmények. Mozgalmakat kell létrehoznunk, hogy visszaszerezzük, ami mindig is a mienk volt, csak most kicsavarták a kezünkből. Professzionális politizálásra van szükség!

3. Mit kell tennünk. Egy fenntartható változáshoz demokratikus választások kellenek, olyan pártok kellenek, amelyek a nép szolgálatára szerződnek és nem a nép kizsákmányolására. Erre a 2013-as Fidesz választási törvény alkalmatlan. Ha ez nem változik, akkor a Fidesz győz. Marci mondta, hogy ő küzdene bárkivel, aki a nép szolgálatára szerződik, és úgy száll szembe a Fidesszel. Ez ami most van, ez színháznak kiváló, még van is néző a saját soraikból, de népképviseletnek gyalázat.

A lehető legszélesebb körben egy választási mozgalmat indít Gulyás Marci, minek célja egy Arányos választási rendszer! Az ellenzéknek volt 3 éve és nem tett semmit, csak lassan bandukolt a vágóhídon a mészárszék felé. Nem technikai koalíció vagy összefogás kell! Egy ÚJ ARÁNYOS VÁLASZTÁSI RENDSZER! A Fidesz így visszatakarodik, ahova valós választási rendszer alapján való.

Építsünk egy közös országot az alapjaitól!

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.