2017. április 13., csütörtök

LEMOSHATÓ FESTÉKÉRT 500 ÓRA KÖZMUNKA, DE AKIK SZÉTLOPJÁK AZ ORSZÁGOT, SZABADLÁBON?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.04.13.



Rabláncon vezették be bírósági tárgyalásra Gulyás Mártont és Varga Gergelyt, akik hétfőn lemosható festékkel töltött flakonnal próbálták megdobni a Sándor-palotát, miután Áder János aláírta CEU-törvényt. A tárgyalás végén Mártont és Gergelyt bűnösnek találták. Gulyás 300 óra közmunkára ítélték. A vád mindekttőjüket rongálás és garázdaság miatt itélte miközben például Gulyás el se találta az épületet ahogy a tárgyaláson kiderült így megrongálni se tudta azt.

Igen, értem a csoportos elkövetést - ami azért nem az igazi, hiszen szervezett módon csak ketten dobtak, a harmadik személyt nem ismerik -, azt is értem, hogy szintén tényállás, hogy egy tüntetés keretében tették mindezt. És igen, a jog betűi szerint még talán jogos is ez az ítélet. Talán. Bár inkább nem, hiszen nincs közveszély, nincs megbotránkoztatás, nincs sérülés, és nincs súlyos (23 ezer forintos tisztítási költség, ami maga is túlzásnak tűnik) kár a tett után.

De nem tudok jobb szót: ez az egész felbasz! Egész nap követtem a tárgyalást, és folyamatosan ment bennem fel az ideg, hogy miközben a hatalom képviselői szétlopják az országot, nem a korruptokat, nem a hatalommal visszaélőket viszik el rabláncon, hanem valakit, aki lemosható festékkel akart megdobni egy középületet.

Hát hol élünk? Hol az igazság?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.