2017. április 8., szombat

MÁR RÉG NEM KORMÁNYOZNI AKARNAK, HANEM BIRTOKBA VENNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.04.08.



Nem kapcsolódik semmihez, de mielőtt a ma esti cikk témájára rátérnék innen is üdvözlöm azt a nyájas olvasót, aki egy minapi írásunkkal kapcsolatban helyezett kilátásba retorziókat ezzel az üzenettel: ha mégegyszer parasztok lesztek megvonom a havi támogatásomat, ami nem sok, de van. Ez úton szeretném felhívni a figyelmét arra, amit nem oly régen már világosan elmondtunk, de ezek szerint süket fülekre (is) talált. Tartsa meg a pénzét egészen nyugodtan, ha az az érzése, hogy ez egy olyan felület, ahol a saját véleményét vásárolhatja meg. Ő vagy bárki más. Bármilyen hihetetlen, itt kizárólag a lelkiismeretünk megrendelésére írunk, és ez a jövőben sem fog változni. A parasztozás általában magyarázatra szorul, tehát érvek hiányában legalábbis szánalmas. Zárójel bezárva.

Olvasom, hogy több szerkesztőség megszerezte a vízfejű, totálisan inkompetens, és minden bizonnyal a legnagyobb károkozás mellett működő, Balog-féle emberi erőforrásról elnevezett, de az általában vett emberi erőforrás ellenében pusztító minisztérium korszakalkotó tervezetét, amely módosítja az előadó-művészeti intézmények (micsoda meglepetés, színházak) működéséről szóló törvényt.

Miért kell futólépésben módosítani az egyebek mellett a színházigazatók kinevezését is szabályozó törvényt? Hát mert Szombathelyen kiderült, hogy nem oly egyszerű és magától értetődő lojális pártkatonát kinevezni a Weöres Sándor Színház élére, pedig amennyire lehetett, a fideszes önkormányzat mindent megtett ennek érdekében, annak rendje és módja szerint törölve bele a trágyaleves gumicsizmáját Jordán Tamásba.

Hogy a jövőre nézve ilyen szarságokkal ne kelljen foglalkozni, és ilyen kellemetlenségek ne álljanak az útjába annak, hogy kivétel nélkül minden színház élére narancsba borult agyú, lehetőleg semmihez, de a színházhoz biztosan nem értő pártkáderek kerüljenek, rögtön egy A meg egy B tervvel készültek a nagyon okosok:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.