2017. április 18., kedd

MEGROGGYANT ORBÁN, MOST NEM SZABAD ABBAHAGYNI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.04.18.


Orbán hét éve nem volt így megroggyanva, mint az elmúlt hetek diáktüntetései után. Nem volt felkészülve arra, hogy ebben az országban még ennyi bátor és lélekben szabad ember van, akiknek a szemében ő egy senki, a nagy tekintélynek megálmodott Áder csak “Bajszos Szar”.

Ha eltűnnek az utcáról ezek a fiatalok, akkor is itt vannak, mert léteznek. Hiába álmodta Orbán, hogy az ellenzéke a parlamentben van. Az ő ellenzéke nem a megvett kollaboránsok, akik a pénzért mindenre hajlandók, és most is arra készülnek, hogy 2018-ban agyonveretik a demokratikus érzelmű embereket egy csaló választási törvénnyel. Orbán igazi ellenzéke nem a parlamentben van, hanem azon kívül.

Orbánnak nem volt jó válasza. Pofára esett, hogy Trump nem állt mellé, senki nem vette komolyan, csak az egész világ megvetését kapta. De ehhez hozzászokott, őt ez élteti. De arra nem számított, hogy minden igyekezete ellenére Magyarországon tízezer számra vannak olyan fiatalok, akik nem félnek tőle, hanem megvetik, utálják és gyűlölik, és olyan erősek, annyira szabadok, hogy ezt könnyedén, vidáman és szellemesen hozzák tudmására.

Ilyen szemtelenséggel még ez a felfújt, öntelt hólyag nem találkozott. Ő ezt pökhendiségnek nevezte, amitől viszketett a tenyere, valójában tehetetlen volt vele szemben. Ez az ember néhány nap alatt pici apróra töpörödött össze. Látszik a fején a megtörtség. Mikor a Magyar Idők alákérdez, “Hogyan áll az ön politikai közössége ebben a küzdelemben?”, csak annyit tud mondani, hogy “Mit jelent a magyar politikában jól állni? Az ország megvan.”

Nem az országról kérdezték. Amikor azt mondja, hogy még “az ország megvan”, azt jelenti, hogy még megvagyunk, még nem omlottunk össze, nem buktunk meg, vagyunk, létezünk. Ezt az embert megcsapta a lehetséges bukás szele, mert csak idegengyűlölő fasisztákat és elbutított, kifosztott szegény népet, kilóra megvett ellenzéket látott, és fogalma sem volt róla, hogy ennek az országnak a fiatal generációja világpolgárokból és tekintélyt, hülyéket, Orbánhoz hasonló Geciket nem tisztelő, szabadlelkű diákokból áll...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.