2017. április 12., szerda

MENNYIT KERES A MAGYAR?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkekő
2017.04.12.


Vallomással kell kezdenem, ugyanis elgyengültem picit, és bár másik posztot terveztem mára, nem tudtam megállni, hogy ne változtassak. A magyar parlamentben ugyanis vitanap zajlott, aminek a témája egyébként a határátkelők szempontjából nagyon érdekes volt, de aztán menet közben kiderült, hogy nem csak érdekes, de tanulságos is mindaz, ami elhangzott.

A politika az mindenhol politika, és alapvetően nincs is azzal semmi baj, ha az ellenkező oldalon álló politikusok másként látnak folyamatokat, mást emelnek ki egy-egy adatsorból.
A magyar parlamentben kedden elhangzottakról olvasva viszont úgy tűnik, mintha legalább két teljesen párhuzamos ország létezne (nem mintha ez olyan nagy újdonság lenne, persze), melyek közül az egyikben rémes nyomorban élnek az emberek, a másikban pedig sok szempontból jobb a helyzet, mint akár Németországban.
A vita egyébként az uniós tagállamok közti munkabérkülönbségekről szólt, és mivel a magyar határátkelők döntő részt mégis a magasabb fizetések és a jobb élet reményében indulnak el, gondoltam, hátha elhangzik majd valami érdekes is.
Végigolvasva a beszédekről készült összefoglalókat (MTI), kiemelek pár, általam érdekesnek tartott gondolatot, aztán barátunk, a Google segítségével megpróbálom megmutatni a számokat is:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.