2017. április 26., szerda

MUTATJUK, MENNYIRE VESZI KOMOLYAN SAJÁT VÁLASZTÓIT A FIDESZ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.04.25.


A Nemzeti Konzultációnak hazudott össznemzeti uszítás egyetlen értelme és lényege: a talpnyaló, piacról megélni képtelen sajtó kitömése adómilliárdokkal.

Nehéz lenne pontosabban kórképet adni a Nemzeti Konzultáció kérdőívéről, mint azt a minap Király Miklós, az ELTE jogi karának vezetője, Orbán egykor lelkes híve tette. Szerinte: „A kérdőív állításai és válaszai többségükben megtévesztőek, bántó féligazságokra vagy hamis állításokra épülnek. Ráadásul megszövegezőjük azt feltételezi, hogy elemi ismeretekkel sem rendelkezünk az Európai Unió céljairól, működéséről és értékeiről. Ez méltatlan! A nemzeti érdekeket barbarizmus nélkül is lehet védeni! Sőt, sokkal jobban és hatékonyabban, mint így! Hogyan tudjuk ezek után képviselni a magyar ügyeket külföldön? Számíthatunk-e majd az Unió támogatására és jóindulatára a határokon kívül élő magyarság sok gondjának-bajának orvoslásában? Aki nem küldi vissza a kérdőívet, már tett valamit Hazánkért! Aki erről családját és barátait is meggyőzi, még sokkal többet!

Állítsuk meg közös erővel az Európai Unió lejáratását itthon és Magyarországét külföldön!”

Azonban nem csupán ez a probléma ezzel a firkálmánnyal.

Az önmagukban is hazug állításokat tartalmazó hat kérdés közül kettő a civil szervezetekkel foglalkozik. Ismét csak nagyvonalúan lépjünk át azon, hogy a kormányzati kommunikáció megszokott paneljei mögött egyetlen egy bizonyított tény sincs – az egész aljas vádaskodás minden alap nélkül. Mégis, két kérdés erejéig arra kíváncsi állítólag a kormány, hogy az állampolgárok szerint is el kell-e taposni a kritikus civil szférát.

A Fideszt és Orbán viszont annyira nem érdekli valójában az állampolgári vélemény, hogy jóval a május 20-i visszaküldési határidő előtt már el is kezdte tárgyaltatni kesztyűbábként viselkedő parlamentjével a civil-törvényt. Biztosak lehetünk abban, hogy mire feldolgozzák a „soha sem volt még ennyire sikeres” konzultációt, rég túl vagyunk a civil-vegzálás első fordulóján. Miként arra is nagy tétben mernénk fogadni, hogy mindez csupán az első lépés a putyini úton...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.