2017. április 2., vasárnap

NAGY BANDÓ ANDRÁS: MÉG LÉTEZEM

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Lang Alex
2017.04.02.


Valahol Magyarországon találkoztam Bandóval, az örökifjúval, az örök nyughatatlannal, hogy gyors számvetést készítsünk, jelenről, múltról és jövőről.

- Utolsó önálló estjét közel harminc éve adta le az MTV. Egy rozsdás vasakkal teli műhelyben, egy rozoga biciklin pedálozott, kőkemény poénokkal tűzdelve beszélt az életünkről.

- Érdekes volt végignézni a youtube-on, bevallom, sok poénomra nem is emlékeztem, néha föl is nevettem, az életbe, nem is volt ez rossz műsor! Azt hiszem, okkal mondhatom: az új önálló estem méltó folytatása az akkorinak. A pécsi premier és a második előadás is igazolta: jó műsort tettem ki a pódiumra, fölállva tapsoltak, megható ünneplésben részesültem, bevallom, elérzékenyültem.

- Úgy látom, most is, ahogy fölidézi.

- Hát persze, és a tetejébe másnap vált fix hírré, hogy elkészült A kis herceg visszatért című könyvem japán fordítása, és ha minden a tervek szerint megy, ősszel meg is jelenik Japánban. Ez volt a bónusz volt az új est bemutatója mellé.

- Ezzel a műsorral sokakat meglepett. Háromórás önálló estet még senki sem produkált. Címének több jelentése is van: Két óra múlt hetvennel. Milyen apropónak köszönhetjük ezt a visszatérést?


- Egyrészt jelezni akartam, hogy még létezem, és hogy vannak még terveim a humor világában. Másrészt követni akartam az ugyancsak hetvenig araszolt előadó kollegáimat, akik ugyancsak együtt ünneplik a születésnapjukat a rajongóikkal és tisztelőikkel, azokkal, akiknek a sikereiket, és a siker hozadékát is köszönhetik.

Harmadrészt bizonyítani akartam az ifjú stand up-osoknak, hogy 40 percnél többet is képes csinálni, aki akar adni valamit a közönségnek. Én 30-40 évesen, amikor ötven perces volt egy önálló est, másfél óránál nem adtam alább, és mindezt tettem az ORI által kiszabott mini gázsiért. Negyedikként még annyit: túl sok mindent őröltem már magamban, ki kellett beszélnem mindent, ami bosszantott. Mindent, ami a szótlanul tűrő kisembereket foglalkoztatja és dühíti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.