2017. április 14., péntek

NARANCSSÁRGA FESTÉK FRÖCCSEN A FIDESZ KÉK PKLAKÁTJAIN?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.04.14.


Korai egyelőre festékforradalomról beszélni, ám az biztos, hogy az amúgy is hibát hibára halmozó hatalom ezúttal jobban járt volna, ha nem izmozik a Gulyás Mártont és Varga Gergelyt támogató tömeggel, és nem hergeli azzal a tárgyalásukra érkezett szimpatizánsokat, hogy bilincsbe verve, vezetőszáron viszik őket a rendőrök a bíró elé. Az ügyész finoman szólva is koncepciós jellegű vádjai után a bíró által kiszabott összesen 500 óra közmunka pedig újabb festékdobálást indított el a felháborodott szimpatizánsok táborában. Az eddig önmérsékletet tanúsító kormány úgy látszik, már nem ad a látszatra, és a megfélemlítés útjára lépett. Üdvözöljük a Fideszt Vlagyimir Putyin erőszakos világában!

Orbán Viktor nem először néz farkasszemet ellene tüntetőkkel, ám arra mindig ügyelt, hogy „kesztyűs kézzel” bánjon a hol a Parlament épületénél, hol a Fidesz székházánál demonstrálókkal, így például nem volt komolyabb következménye az internetadó ellen tüntetők Lendvai utcai kerítésmászásának sem, pedig akkor komolyabb volt a „tényállás”, mint Gulyás és Varga festékdobálásánál. Orbán az agresszív hatalom stigmáját szeretné meghagyni Gyurcsány Ferencnek, hiszen a hívei a 2006 őszi eseményeket még most is a volt miniszterelnök „szemkilövéses” bűneként tartják számon. Azt már kevésbé hangoztatják, hogy autókat gyújtottak fel a tüntetések hangadói, betörtek az MTV akkori Szabadság téri székházába, majd az ismétlődő demonstrációk miatt gyakorlatilag megbénították a közlekedést a fővárosban.

Egy dologban azonban nagyot tévedett Gulyás és Varga, ugyanis a narancssárga színt már régen levedlette magáról a Fidesz, hiszen már évek után a gyűlölt SZDSZ-től lenyúlt mélykék a kormánypárt háttérszíne.

Ehhez képest most nem futballhuligánok, hanem zömmel egyetemisták, középiskolások vonultak az utcára, akik igazi bulihangulatban demonstrálnak a bezárásra ítélt CEU, az újból megtámadott civil szervezetek mellett, valamint a magyar kormány oroszbarátsága és EU-ellenessége miatt. A demonstrációk olyannyira spontánok, hogy igazából azt sem lehet tudni, kik szervezik a megmozdulásokat. Erre persze sok fideszesnek bekattanna az a kormányzati mantra, mely szerint a Soros György által pénzelt háttérhatalom áll a megmozdulások mögött, és természetesen buszokon és repülőkön szállították ide külföldről (merthogy belföldi repülőjárat nincs) az elégedetlenkedőket. Csak halkan jegyezzük meg, hogy a kormánykommunikációt szajkózó lakájmédia a helikopteren szállított tüntetőkről egy szót sem szólt, pedig mondjuk, Nyíregyházról tömegével lehetne helikoptereztetni a kormányellenes erőket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.