2017. április 21., péntek

NEM CSAK FELÜLRŐL TAPOSNAK A NYAKUNKRA, HANEM ALULRÓL IS BE AKARNAK MINDENT SZŐNI, MINT A PENÉSZ


KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.04.21.


...Miközben a felszínen forrnak az indulatok a CEU körül (amúgy nem, mert az oktatás szabadságáról szól többek között) és most az úgynevezett civil törvénnyel tapos rá a társadalom fejére a kormány, a felszín alatt, suttyomban a társadalom és a civil szféra, egyszersmind a demokrácia alapjait is bontja. Éppen olyan sunyi módon, ahogy minden mást is csinál.

Varga Mihály még tavaly év végén adta be a szövetkezetekről szóló törvény módosítására a T/12732 törvényjavaslatot. Ez így nem sokat mond, meg amúgy is, ki a fenét érdekel? Pedig kezdjen el érdekelni mindenkit, mert van olyan súlyos ügy, mint a civiltörvény. Sőt, megítélésem szerint súlyosabb, csak éppen az érintettek nem rendelkeznek akkora publicitással, hogy hangot adjanak a felháborodásuknak.

Akkor én most hangot adok és szokásommal ellentétben kérlek benneteket, hogy segítsetek felerősíteni ezt a hangot, mert valami egészen elképesztő ez az aljas, mocskos benyomulása a hatalomnak az életünk minden területére. Összefoglalom, miről van szó. És nem érdemes legyinteni, hogy kit érdekel, nem érint engem, mert de. Téged is érint, engem is. Téged is beletaposnak a pöcegödörbe, engem is. Téged is megnyomorítanak, engem is és mindenkit, kivétel nélkül.

Röviden (minden más ott található a két link alatt) van olyan, hogy szociális szövetkezet. Szociális szövetkezeteket kimondottan helyi közösségek hoztak létre, mégpedig olyan feladatok ellátására, amely feladatokat az állam nem, vagy nem megfelelően lát el. Munkahelyeket teremt ott, ahol nincs munka, mert egy kis zsákfaluba senki nem viszi a vállalkozását. Civilek, helyi emberek összefogásával élhetővé teszi a majdnem élhetetlent, széppé a csúfat....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.