2017. április 16., vasárnap

ÖNSORSRONTÁS

HUPPA BLOG
Szerző: Cserpes Tamás
2017.04.15.


Az már most látható, hogy a 2018-as voksolás sorsdöntő lesz az ország szempontjából.” (Orbán Viktor)

Magyarország ideiglenesen hazánkban állomásozó miniszterelnökének pontosabban illett volna fogalmaznia. Legfőképpen az ő sorsukról, bőrükről van szó. Számukra, Magyarország energiaforrásainak jelenlegi legfőbb urainak számára valóban minden hatalomban töltött nap, minden perc, minden választás sorsdöntő jelentőségű.

A miniszterelnöknek sikerült kizárólag olyan emberekkel körbevennie magát, akik az Orbán-rezsim támogatása, segítsége nélkül nem érnének egy hajítófát sem. Németh Szilárdot, Kövér Lászlót, Kósa Lajost, Deutsch Tamást és a többi hasonszőrű semmirekellőt nagyon kedvelheti a sors és legfőképpen maga Orbán Viktor, hogy ilyen magas pozíciókra tehettek szert. Mindez azonban természet ellen való vétek, amiért a későbbiekben majd keservesen fizetni kell. Valószínűleg nem nekik, hanem az országnak.

Ezeket az embereket Orbán beteges küldetéstudata és paranoiája repítette a hatalom csúcsára. Tehetség hiányában ezen szélhámos „államférfiaknak” esélyük sem lenne, hogy a polgári életben különösebb sikert érjenek el. Valamilyen tehetséggel megáldva azonban arra nem lenne esélyük, hogy az uralkodó kegyeibe férkőzzenek.

Vitathatatlan azonban az a tény, hogy a miniszterelnök által felállított korlátok között ugyan, de jelenleg ők élet és halál urai az országban, amit szívesen hangoztatnak, és ki is mutatnak. Önteltségük, arroganciájuk, nagyúri gőgjük határtalan, amit talán csak a saját ostobaságuk közelít meg.

Kövér László, aki a jogi egyetemet csak nagy nehézségek árán végezte el, mi jogon tilthat ki bárkit is a Parlament épületéből? Természetesen úgy, hogy ő az Országgyűlés elnöke, tehát minden további gond nélkül megteheti ezt. Ki vagy mi akadályozhatja meg őt ebben a szeszélyében? Még a törvények, sőt az ideiglenes alaptörvény sem korlátozza Orbán által felkent személyét, hiszen ezeket tetszőlegesen átértelmezheti, esetenként nagyvonalúan figyelmen kívül hagyhatja.

Orbán egy groteszk, szánalmas, de egyben félelmetes rendszert hozott létre, amely a fizikai, biológiai törvényeket is figyelmen kívül hagyja. Egyáltalán, mi jogon nevezik magukat fiataloknak és demokratának? Már maga a Párt elnevezése is nevetséges, abszurd. A Fidesz valódi jelentése: Orbán Viktor és szövetségesei.

A NER nevű kártékony képződmény ma rendkívül stabilnak tűnik. Optimizmusra a termodinamika három főtétele adhat okot.

Ezek alapján Orbán rendszere természetellenes, abnormális, így eleve bukásra van ítélve. Simicska Lajos erkölcstelenül, gátlások nélkül, de szisztematikusan, a termodinamika figyelembevételével felépített Orbán számára egy pártot, amelyet az elszabadult miniszterelnök végtelenül egoista természete miatt képtelen lesz fenntartani. Ha elfogy a külső energia, a rendszer törvényszerűen összeomlik. Ez történt az Erich Honecker vezette Sozialistische Einheitspartei Deutschlands (SED) esetében is...

7 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.