2017. április 13., csütörtök

ORBÁN A PUTYINI ÚTON - HÉT OK, AMIÉRT MEG KELL ÁLLÍTANUNK MOSZKVÁT

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Tordai Bence
2017.04.12.


Nem Brüsszelt, Moszkvát kell megállítani, mielőtt Orbánék végigmennek azon az úton, ami egy orosz típusú rezsimhez vezet.

Hét területen ijesztően nagyok a hasonlóságok, de még mindig van lejjebb. Elég a putyinizálódásból, stop Moszkva!






  1. Civilek támadása: a külföldi ügynöknek bélyegzés már Magyarországon is megkezdődött. Oroszországban 148 hasznos társadalmi szervezetet billogoztak meg, ebből 27 már meg is szűnt.
  2. Egyetemek vegzálása: Orbán a Corvinus megtörése után most a CEU-t akarja ellehetetleníteni. Putyinék nemrég vonták meg a szentpétervári Európa Egyetem működési engedélyét.
  3. A média bedarálása: itthon médiatörvény, Origo, Népszabadság, megyei lapok, TV2, kereskedelmi rádiók, pártszolgálati adók és közpénzen hizlalt fideszes médiabirodalom. Kint cenzúra, médiák bezáratása, tényfeltáró újságírók meggyilkolása.
  4. Az ellenzék megfélemlítése: nálunk lehallgatások, paparazzik, koncepciós perek, aktivisták letartóztatása (lásd Gulyás Márton esetét). Putyinéknál pénzbírsággal és börtönnel vegzált ellenzékiek, halállisták és kivégzett, megmérgezett, gyanús körülmények közt meghalt politikusok és kiugrott titkosszolgák.
  5. Az igazságszolgáltatás blokkolása: Polt Péter. Oroszországban is csak az kerülhet börtönbe, aki „elfordult a családtól”.
  6. A gazdaság leuralása: trafikok, közműcégek, bankok, kiskereskedelem, utalványos cégek egyfelől, Orbán-rokonok, strómanok és baráti oligarchák a túlárazott közbeszerzéseken és pályázatokon másfelől. Oroszország hasonló, de ott a külpiacokon is Putyint szolgálják az állam és az oligarchia óriáscégei.
  7. Kettészakadó társadalom: gazdagodó milliárdosok az egyik oldalon, terjedő és mélyülő szegénység a másik oldalon – mindkét országban.
Az oroszok már a spájzban vannak. A bizonyíték? Paks2, 3-as metró, Kiss Szilárd és Kovács Béla – sőt, Orbán Viktor és Vona Gábor. Meg kell állítanunk őket, mielőtt átveszik az uralmat a konyhában!

A Párbeszéd ezért arra kér minden felelősen gondolkodó magyart, hogy csatlakozzon a #stopMoszkva kampányhoz! Ragasszuk tele a köztereket és árasszuk el az internetet: #stopMoszkva!

Tordai Bence
a Párbeszéd szóvivője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.