2017. április 1., szombat

ORBÁN, TE NEM POPULISTA VAGY!

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.03.30.



...Ami pedig a populizmus vádját illeti, az Orbánra már régen nem igaz. Egy populista csak ígérget. A nép lefojtott vágyait, zsigeri kívánságait, ösztönlényének reakcióit fogalmazza meg. Orbán ezen már régen túllépett. Egy populista nem feltétlenül aljas, nem feltétlenül antiszemita, kicsit bunkó, de nem annyira, mint Orbán. A populista nem feltétlenül fasiszta. Orbán, te nem populista vagy, hanem rosszindulatú, szélsőséges, jellemtelen gazember.

Orbán már programot ad a pártnak, amelynek már régen ki kellett volna zárnia őt: az EPP-nek Európa zászlóshajójának kell lennie, “ahol van helye a nemzeti büszkeségnek és a keresztény identitásnak”. A köztörvényes bűnöző, tolvaj, hazug kretén beszél keresztény identitásról, amelynek ezúttal sincs semmi más pozitív tartalma, csak a kirekesztés. Ebben az értelemben keresztény az, aki nem zsidó, nem muszlim, nem más, mint mi vagyunk.

Ezt leszámítva Orbán “kereszténysége” minden tekintetben a Biblia és Jézus Krisztus tanításának az ellentéte. Embertelen, kegyetlen, kirekesztő, gyűlölködő, hazug és tolvaj, bálványimádó, parázna. Ez az ő “kereszténységük”. Erre mondta Jézus, hogy mérgeskígyók fajzatai, képmutató farizeusok. A “nemzeti büszkeség” háborús jelszó, fasiszta pártok és fasiszta államok sajátja, amely előbb-utóbb valakik elleni háborúhoz vezet. Ez már zajlik Magyarországon a menekültekkel szemben, a határon nyílt háborút folytatnak ellenük.

Orbán szerint a migráció a terrorizmus trójai falovának bizonyult, és a liberális politikai korrektség nyelve képtelen megérteni a migráció valódi veszélyeit. Ez szimpla hazugság, semmivel sincs több terrortámadás, mint volt előtte, arányaiban pedig nem követte a menekültek számát. A “politikai korrektség nyelve” nem hülye, hogy ne értené, amit ők mondanak, csak a politikai korrektség nyelve attól korrekt, hogy a tényekből és nem a hazugságokból indul ki. Amit Orbán mond, az közönséges hazugság és tömény uszítás.

Orbán exportálná saját kormányzási stílusát, és mivel az Emberi Jogok Európai Bírósága két menekültnek adott igazat Orbán rendszerével szemben, mivel megsértik a nemzetközi jogot, nem a tevékenységüket kell ahhoz igazítani, hanem a bíróságot megrendszabályozni. Mint mondta, az Emberi Jogok Európai Bíróságát is sürgősen meg kellene reformálni, mert “a döntései veszélyt jelentenek az európai emberek biztonsá
gára és meghívólevelet a migránsoknak”. Ez nem populizmus, ez goebbelsi propaganda...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.