2017. április 10., hétfő

RÉG NEM LÁTOTT SZOLIDARITÁSI HULLÁM INDULT A CEU-ÉRT - A SZERVEZŐK SZERINT LEGALÁBB 80 EZREN MENTEK KI TEGNAP AZ UTCÁRA

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2014.04.10.


Bizonyosan a netadó-elleni demonstráció óta a legnagyobb kormányellenes tüntetésnek lehettünk szemtanúi tegnap. A szervezők szerint 80 ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren a Lex CEU elleni tiltakozásképpen. Az elmúlt napokban több neves külföldi tudós, köztük több Nobel-díjas, illetve a magyar felsőoktatási intézmények színe-java állt ki a most ellehetetlenítésre ítélt neves intézmény mellett. Vajon mindannyian Soros György fizetési listáján szerepelnek és külföldi ügynökök lennének, mint ahogy a kormánypropaganda harsogja?

Március 28-án jelent meg az a Balog Zoltán által beadott törvényjavaslat, amely gyakorlatilag lehetetlenné tenné a CEU számára, hogy eddigi formájában tovább működjön Magyarországon. Hogy az ellehetetlenítés a törvényjavaslat alapján hogyan fog végbemenni, arról részletesen többen is írtak már. A lényeg, hogy a kormány szigorítani akarja azokat a szabályokat, amelyek alapján külföldi egyetemek Magyarországon működhetnek. Amelyik intézmény nem lesz képes teljesíteni a törvényjavaslatban leírtakat, nem kap működési engedélyt, és 2018 szeptemberétől már nem indíthat képzést.
A Lex CEU elfogadása idején a kormánypárt a különböző tiltakozó akciókra, petíciókra, illetve minden egyéb más reakcióra, jöjjön akár belföldről vagy külföldről, csak annyit tudott reagálni, hogy akik most az ellenvéleményüknek adtak hangot, azok valójában csak félre vannak vezetve, nem olvasták el a törvényt, vagy esetleg csak simán Soros ügynökei. A Fidesz a tegnapi tüntetés megkezdése után a csodafegyverét is bevetette Németh Szilárd személyében:
A Fidesz alelnöke az MTI-nek adott telefoninterjút, és arról beszélt, hogy a tegnapi tüntetést a Soros György üzletember által pénzelt és irányított ügynökszervezetek „gründolták”, azért, mert a Fidesz-frakció benyújtotta a külföldről támogatott „ügynökszervezetek” átláthatóságáról szóló törvényt. Németh szerint a Soros György által aktívan támogatott szervezetek mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék; nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak.
Németh úgy fogalmazott: minden magyar embernek tudnia kell, „kicsodák Soros György emberei” és milyen pénzek, milyen érdekek állnak a külföldről támogatott szervezetek mögött. Ezért nyújtotta be a Fidesz-frakció az említett törvényjavaslatot – közölte. (Ugyanitt megjegyeznénk, hogyha a Szilárdot ennyire érdekli kik a „külföldi ügynökök”, akkor ugyanígy igazán érdekelhetné akár az ügynökakták sorsa, azaz miért tisztázatlan még máig is a rendszerváltás előtti magyar állambiztonsági múlt.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.