2017. április 6., csütörtök

SIKERPROPAGANDA: ALTERNATÍV TÉNYEK

HVG HU
Szerző: Gomperz Tamás
2017.04.05.


Negyven éve nem volt olyan alacsony az infláció, mint idén.

Igaz. A gazdasági növekedés meg az utolsó a régióban. A beruházás megszűnt. Az uniós pénzből vegetáló Magyarország az elmúlt hét évben nem felzárkózott az uniós átlaghoz, hanem leszakadt Szlovákiától.


Rezsicsökkentés: 20-25 százalékkal csökkent az áram, a gáz és a távhő ára - valamint a csatorna, a víz és a PB-gáz díja.

És így is magasabb, mint a piaci ár.

2016-ban már 4,6 százalékkal emelkedett az átlagbér, és 2017-ben ennél lényegesen nagyobb, 10% feletti növekedés már szinte biztosnak látszik.

10 százalék? Harmadakkora gazdasági növekedés mellett? Lószart mama. Ha mégis, akkor annyi a negyven éve nem volt ilyen alacsony inflációnak. Meg az államadósságnak.

A házasulókat havi 5-5 ezer Ft-tal segíti a kormány a közös életre való felkészülésben.

Igaz. Ez lehetne az idióta, etatista újraelosztás egyik szimbóluma. Szétadóztatja a kormány a népét, azért, hogy a különféle párkapcsolati formák közül az egyiket támogatva, eljátssza a jótékonykodó állam bácsi szerepét. Miért nem hagyja inkább a pénzt eleve az embereknél?

2011-től újra a gyermek hároméves koráig jár a gyes, adókedvezmény segíti a munkába visszatérő kismamákat.

Ez a két intézkedés rögtön üti is egymást, mert a hároméves korig járó gyes otthon tartja az anyukákat. Éppen emiatt azokban az országokban, ahol vagy nem volt, vagy már véget ért a szocializmus, a szülés után járó támogatások nem járnak tovább néhány hónapnál, mivel az a cél, hogy az emberek dolgozzanak.

2010 óta 12,5%-ról 4,5%-ra csökkent a munkát keresők aránya (miközben 700 ezer új munkahely keletkezett és végre a foglalkoztatási arányokban is felzárkózunk az uniós tagországok szintjére).

Ezek az új munkahelyek egyrészt Londonban, másrészt a nulla értéket előállító, iszonyatos költségvetési terhet jelentő közmunkában keletkeztek.

A társasági adó 19-ről 10 százalékra csökkent, a személyi jövedelemadó is évi 1%-kal csökkent, és idén 4%-kal csökkentek az egyéb munkabéreket terhelő közterhek is.


27 százalékos világrekord áfa, különadók, kamarai hozzájárulás etc. Az adóelvonás nem csökkent, és az adóbevallás legfeljebb a miniszterelnök esetében fér rá egy söralátétre, de az is csak azért, mert elég Mészáros Lőrinc fejét rányomtatni.

Erzsébet-program: évente 260 ezer embernek biztosít üdülési lehetőséget.


Hol tartanak az utalványokkal kapcsolatos nemzetközi perek?

Évente 700 ezer tanuló jutott ingyen tankönyvhöz.


Aminek az ára az uniformizált egyentankönyv bevezetése, az ideológiai népneveléssel és a szakmailag gyakran vállalhatatlan tartalommal.

Törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól, és 60 ezer ember jutott saját földterülethez.

Kishantos? Mészáros Lőrinc? Az utolsó fideszes kiskirály pereputtya? Azért annyira nem védi az a törvény a spekulánsoktól a magyar földet.

160 ezer pedagógusnak növekedett átlagosan 34 százalékkal a jövedelme.

És így sem éri el az értelmiségi átlagbért, viszont megszűnt az iskolai autonómia és a szülőknek kell bevinni az iskolába a wc-papírt.

95 ezer egészségügyi dolgozó kap 10-41 ezer forintos béremelést.

Holott 100-400 ezret kéne, hogy ne menjen el az utolsó orvos is külföldre. Ehelyett legalizálták a hálapénzt.

A Széchenyi Kártya Program több mint egymillió ember pihenését segítette.

Lásd fenn.

Magyarország a válság ellenére emelni tudta a nyugdíjak reálértékét.


Nem tudta. Viszont ellopták egy teljes generáció nyugdíjmegtakarításait.

Hazánkban a kormányváltás óta jelentősen nőtt a minimálbér.

Teljesen felelőtlen módon.

A Munkahelyvédelmi Akció évi 300-350 milliárd forinttal segíti sok ember munkahelyének megőrzését.

Inkább a munkáltatói terheket csökkentették volna, és legfőképp kevesebb önkényes, piacellenes jogszabályt fogadtak volna el.

Magyarországnak már nincs IMF tartozása.


Ezért évek óta drágább piaci hiteleket kénytelen felvenni.

A kormány 2000 település 685 milliárd forintos adósságát vállalta át, ezzel, több mint 9 millió ember életét helyezte biztonságba.

Amit jórészt a fideszes vezetésű önkormányzatok halmoztak fel, nem elfelejteni: a 2010-es fülkeforradalom az önkormányzatokban már 2006-ban megtörtént.

Ez a kormány fizette ki az MSZP helyett a MÁV Startot és a tűzoltók elmaradt bérét is.

Csak az kár, hogy három óráig tart az út a 200 kilométerre lévő Pécsre, a balatoni járatokon nem működik a klíma, a budi undorító és a megyeszékhelyekről az utolsó járat este hétkor indul a fővárosba.

A gyerekétkeztetés látványosan javult.


Anyátok!

A devecseri és kolontári vörösiszap-katasztrófa kárvallottai új házakat és berendezést kaptak.

Bravó.

Kártalanította a libatartókat.

Anyátok 2!

Minden idők legnagyobb dunai árvízét védte ki a lakosság a kiváló szervezésnek köszönhetően.

Nem pusztán minden idők, hanem az egész univerzum legnagyobb árvízét.

Újjáépült a Zeneakadémia, a Vigadó,a Wellish-palota (Igazságügyi Minisztérium épülete) impregnált kövekkel tatarozták a Parlamentet. Megújult az Olimpiai park, a Ferenciek tere, a Keleti pályaudvar, az Erkel Színház, a Mátyás templom, a Várkert Bazár, a Palota Negyed a nyóckerben és szinte az egész 8. kerület, a Sasadi út (a volt Osztyapenkó) és környéke. Megnyílt a felújított füzéri vár. Elkészült a 4-es Metró, a Keletitől a Kelenföldi pályaudvarig. Új egyetem született és épült, a Ludovika és most épül a Campus kollégiuma.

Akkor ezt mind szépen köszönjük meg a magyarokat elnyomó, szemét imperialista Brüsszelnek.

Befejeződött a Széll Kálmán tér felújítása.


Az be. És már majdnem sikerült az órát pontosan beállítani.

A kormány átvállalja a kórházak adósságát. Folyik a kórházfelújítás!

Tavaly több áldozatot szedett a kórházi fertőzés Magyarországon, mint az összes terrortámadás Európában.

A hűtő-, és mosógép csere pályázat is említésre méltó.

Igen, a túlterjeszkedő, szocialista állam példájaként.

Felminősítették Magyarországot.

Nem az volt a szöveg éveken át, hogy ezek a le- és felminősítések nem számítanak?

10+10 millióval támogatják a családok otthonteremtését (CSOK).


Meg 1,5 millióval azokat, akiknek van elég pénzük elektromos autót venni. Akinek van, annak adatik. A többi meg annyit is ér.

„Rengeteg lényeges dolog kimaradt a listából, de már innen is jól látszik, hogy a nagy egész kép lényegesen szebb, mint a korábbi balliberális és MDF-kormányok alatt történt.”

Hát igen, akkor említsünk meg néhány dolgot, ami kimaradt a listáról.

A demográfiai trenden nem sikerült változtatni, a népesség elfogy. Eközben minden hatodik magyar gyerekek külföldön születik. PISA-teszt. Tönkretett szakképzés. A magyar felsőoktatási intézmények közül már egy sincs a legjobb 500-ban. Letelepedési kötvény. Paks 2. Andy Vajna kaszinói. Magyarország az Európai Unió leglassabban fejlődő országai között található. Trafikosztogatás. Mészáros Lőrinc. 80 milliárd a propagandamédiára. Értelmetlen kvótanépszavazás. Rogán Antal helikoptere. Pasapark. A műtétekre a betegek által vitt gyógyszerek és kötszerek. Várólisták. Csoppadt párizsis zsömle, mint kórházi ebéd. 8 ágyas kórterem. Éjjel háromkor fürdetésre felébresztett betegek, mert nincs elég nővér. Fakivágások. Baltás gyilkos. Egyoldalúan módosított alkotmány. Háziügyészség. A romák iskolai szegregációja. Két millióan nyomorognak. Az ország három régiója is az unió legszegényebbjei között. A tiszta és szabad választások megszüntetése. Népszabadság. Figyelő. Origo. Putyin, CEU.

Jó üzlet volt. A hülyének is megéri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.