2017. április 23., vasárnap

SIMICSKÁNAK ATOMBOMBÁJA VAN ORBÁN ELLEN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.04.23.


Orbán egykori kollégiumi szobatársa, a fideszes oligarchák archetípusa lassan kimerészkedik a fényre. Az Index lényegében nyílt birtokba vétele bepillantást enged a milliárdos hosszabb távú terveibe.

A rendszerváltás óta kiemelkedően ritka pillanatnak számított, amikor Simicska Lajos nyíltan, saját nevén vállalt fel valamit. Ilyen volt a rövid, ám de annál hatékonyabb Fidesz-pénztárnoki szerepvállalása, és a hasonló jelzőkkel illethető adóhatósági elnöksége. És természetesen a G-nap szánkózós riportja. Ezektől eltekintve komoly hadsereget sorakoztatott fel önmaga és a nyilvánosság közé. Ezért is sokat mondó, hogy az Index bekebelezésekor már csak egyetlen lépésnyivel áll a reflektorfény mögött. A Magyar Nemzet esetében is elmondható mára ugyan ez, azzal a fontos különbséggel, hogy ott saját fia az akaratának közvetlen érvényesítője.

Jelen pillanatban Simicska Lajos birtokolja a Magyar Nemzetet, a HírTV-t és az Indexet. Jelentősnek mondható sajtóerő: a Népszabadság kiesése után a legnagyobb példányszámú politikai napilap, a legolvasottabb hírportál és egy mág mindig befolyásos tévé. A hírfogyasztók elérésének azonban ára van, nem is kicsi. A Hírtévé talán nullás vagy csak vékonyan veszteséges, az Index ugyancsak - eddig. Most, hogy a pénztermelő tartalmak egy részét kihúzták az alapítványba szervezett portál alól, miközben az érdemi és értékes hír-munkát végző élőerő - vagyis az újságírók - a lapnál maradtak, komoly veszteségekkel kell számolnia a tulajdonosnak. A Magyar Nemzet pedig vastagon veszteséges – mint majdnem minden, adóforintokkal ki nem tömött sajtótermék.

Vagyis Simicskának komolyan a zsebébe kell nyúlnia, hogy befolyását ezeken a médiumokon keresztül fenntartsa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.