2017. április 1., szombat

TÍZ BUDAPESTI KERESZTEZŐDÉS, AHOL ZÁPOROZNAK AZ 50 EZRES BÍRSÁGOK

ORIGO. HU
Szerző: GULYÁS PÉTER
2017.03.30.


Tarlós István főpolgármester múlt heti kijelentése – mely szerint ő nem fizetne a kamerafelvételek alapján a közterület-felügyeletek által megbírságolt autósok helyében – óta forrnak az indulatok az ügyben, egyre több véleményt és állásfoglalást hallani, és az ominózus kereszteződésekben is megjelentek a megbírságolt autósok, akik kiszállva a kamerákat fényképezik és a helyszínt elemzik. Bemutatjuk azokat a kereszteződéseket, ahol az elmúlt hetekben-hónapokban a legtöbb bírságot szabták ki a közteresek a kamerafelvételeikre hivatkozva.

"A közterület-felügyelőknek nem az a feladatuk, hogy üldözzék az autósokat, hanem hogy szolgálatot lássanak el. Nem működhetnek úgy a kerületi közterület-felügyelők, mint a legrosszabb időkre emlékeztető önkéntes rendőrök" – nyilatkozta a főpolgármester március 29-én, szerdán az M1 műsorában.

Tarlós Istvánt az háborította fel, hogy a főváros egyes csomópontjaiban (például a Kolosy térnél két helyen) havonta autósok ezreit bírságolják meg 50 ezer forintra bizonyos közlekedési szabálysértések, például a kötelező haladási irány be nem tartása miatt. Persze nem teljesen új keletű probléma ez, egyes kereszteződésekben (pl. József körút – Baross utca sarka)már évek óta bevett gyakorlata kamerafelvételek alapján történő bírságolás, most viszont egyre több kerületi önkormányzati rendészet bekeményített.
Egy durva gyorshajtást is kevesebből meg lehet úszni

Senki sem vitatja, hogy be kell tartatni a KRESZ-szabályokat, és hogy egy látszólag jelentéktelen szabályszegésnek is súlyos következménye lehet, dea törvény által meghatározott 50 ezer forintos bírságot a közvélemény bizony túlzónak tartja.Ez az összeg a nettó hazai átlagbér 30 százaléka, mellesleg aki 184 km/h-val száguld az autópályákon, az is csak 45 ezerről kaphat csekket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.