2017. április 17., hétfő

ÚJRA ÉS ÚJRA MEGYÜNK TÜNTETNI...AZ UNOKÁINKÉRT!

A SZAVAZATOK EREJÉVEL...
Szerző: Dr. Tóth Zoltán
2017.04.16.



Szombaton, kedden, szerdán újra megyünk!

Szorgalmasan járunk tüntetésre. Hol a pedagógusokért, hol az egészségügyért, hol az internet adó ellen, hol magunkért. Most az unokáink miatt a CEU és a civil szervezetek elleni törvények ellen tiltakozunk. Hallgatjuk a gyatra gitározókat, a még gyengébb „verseket” a pódiumról, az izzó hangzó beordításokat, hogy lelkesítsenek minket. Örülünk, ha sokan vannak a tüntetéseken, szomorkodunk, ha „megint kevesen vagyunk”. Nézzük a Hír TV-ben az éjszakai tudósításokat az éjszakai békés sétákról, és drukkolunk, hogy ne legyen gyújtogatás, verekedés a vége. Nem aljasulhatnak le a 2006. évi gyújtogatók és Kossuth téri sátorozók szintjére a 2017. márciusi-áprilisi tiltakozó fiatalok.

A SZABADSÁG hirdetése a francia forradalom nyílt szembeszállása volt a feudális hierarchia ellen: az alávetettség, amely a társadalom 97%-át súlytotta, véresen leszámolt a kivételezett uralkodó osztály tagjaival. Az ancien régime a társadalom 3%--nak biztosított minden jogot. A szabadság elvének az érvényesítést kizárólag magának akarja a jelenlegi politikai-állami hatalom Magyarországon. Ők a mai társadalom 3%-át jelentik: joggal lépünk fel ellenük, a diktátor, az állami hatalomgyakorlást személyes és családi-rokoni hasznukra fordító bagázs ellen. A társadalom 97%-nak a szabadságáért küzdünk nap, mint nap.

Az EGYENLŐSÉG elve (mai nyelvre fordítva a francia forradalom másik jelszavát): egyenjogúságot és jogállamiságot jelent. Szorgosan hallgatjuk és olvassuk a demokratikus ellenzék maradék politikai és kulturális médiáinak – egyre szűkölülő – tudósításait az egyenlőség elvének rehabilitációjának igényéről.

A SZOLIDARITÁS elve az (a francia forradalomban testvériségnek nevezték), amely arra késztet minket, hogy elmenjünk a tüntetésekre, esőben ázzunk esernyő alatt, kockás , majd kék inget viseljünk, megtanuljuk a mobilunk világító fényének a bekapcsolását és felmutatását a médiának...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.