2017. április 8., szombat

ÜRGE-VORSATZ DIÁNA: FÉLEK, MÁR MOST HATALMAS A KÁR

HVG ONLINE
Szerző: Gergely Márton
2017.04.08.


Én bízom Áder Jánosban, hiszem, hogy ki mer állni az ügy mellett – mondja a CEU védelmére írt bejegyzése miatt a vihar középpontjába került Ürge-Vorsatz Diána klímakutató. A Közép-európai Egyetem professzora vallja, az intézmény ellehetetlenítésével az egész ország és a kormány is veszít. Szerinte már most hatalmas a kár, ami keletkezett. A Nobel-békedíjas IPCC magyar tagjával beszélgettünk a hamis vádakról, a mocskolódásról és a saját szerepvállalásáról is.

hvg.hu
: Jól értem, hogy a CEU védelmében írt hozzászólása élete első Facebook-bejegyzése volt?

Ürge-Vorsatz Diána: Igen. Eddig nem használtam a Facebookot, csak ha muszáj volt, a CEU kapcsán tettem csak ki pár linket. Éjszaka kettőkor született a bejegyzés két sírógörcs között, amikor kétségbe voltam esve, hogy mi lesz. Úgy éreztem, talán megvigasztal, ha ezt kiírom magamból. Nem volt a nagy nyilvánosságnak szánva, nem volt ilyen szempontból átgondolva. Nem is tudtam, milyen beállítások vannak, és én voltam a legjobban megdöbbenve, amikor a fiam mondta, hogy ez a hvg.hu oldalán is megjelent.

hvg.hu:
Miért vette le a bejegyzést?

Ü-V. D.: Én szívesen visszatenném, de a gyűlölködésnek és személyeskedésnek nem akarok fórumot adni. Ha a CEU-ról lehetne kulturált hangnemben tárgyalni, akkor újra elérhetővé tenném...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.