2017. május 15., hétfő

A JOBBOLDAL LEGFONTOSABB ÜGYE, AMELYBEN OSZTOM ORBÁN ÁLLÁSPONTJÁT

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2017.05.15.


Az egyetlen legfontosabb ügy a konzervatív jobboldalon a II. világháború vége óta a progresszív modernizáció feltartóztatása.

A progresszivizmusra (haladástanra) úgy tekintünk a vallással, a nemzettel, az állammal és az erőszakkal kapcsolatos nézeteinkben lévő eltérésektől függetlenül mint a dehumanizáció egyetlen legfontosabb hordozójára.

Az indokolatlan egalitarizmus, a szenvedély és identitás alapú korlátlan jogkiterjesztés, a hagyományok akart-akaratlan -- a progresszivizmus logikájából következő -- felszámolása, a családok bomlasztása, a vallás lenézése, a hitek és előítéletek kigúnyolása, az emberi (józan) ész helyettesítése az eszközszerű racionalizmussal, és általában a piaccal és/vagy a racionális érveléssel nem támogatható hierarchiák, tekintélyek és tapasztalati tudás felszámolása tönkreteszi az értékes, autentikus emberi élet közegét anélkül, hogy a progresszivizmus ennek tudatában lenne, akarna vagy tudna ellene tenni valamit. A folyamat vége reálisan nézve az emberségünk elvesztése biológiai, etikai és politikai értelemben egyaránt.

A felvilágosodásból következő radikális modernizációs spirál (az emberek morális egyenlőségétől a nyilvánosságban képviselhető értékek felszámolásáig), amely az ember homogenitásában és a globalizáció anyagelvűségében éri el a csúcspontját, és amelyről visszanézve minden korábbi érték leértékelődik, "meghaladottá" és "intoleránssá" válik, a jobboldali szemlélet legfőbb ellenfele. A progresszivisták logikájának vége szerint egyedül a materiális globalizáció képes "békét teremteni" a különböző nézetek között azon az alapon, hogy megszünteti azok közösségi jelentését, végletesen elrelativizálva a jelentőségüket egy politikai társadalom hagyományának és gyakorlatának megőrzésében. Mármost ennek a logikának az elutasításában egyesül a jobboldalinak nevezhető összes erő -- ha egyébként a gyakorlataik különbözősége miatt ebből a szemléleti egységből nem válhat politikai egység...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.