2017. május 19., péntek

AZ FEL SEM KÖDLIK KRUMPLI NÉNI TESZKÓGAZDASÁGOS AGYÁBAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.05.19.


...A régebben Soros-eltartott, majd évtizedekig Simicska csecsén lógó, mostanra önálló maffiacsaládot felépítő hitszónok pedig nyomja a hülyeségeit, mert egy francot akar ő dolgozni a versenyszférában – igaz, hogy ezzel a munkatapasztalattal legfeljebb vécésbácsinak felelne meg -, bíróság elé pláne nem akar állni, aztán meg ülni.

Azonban gáz van, mert az uniós fejlesztési forrásokból először Simicska fejlődött, most Mészáros és Vajna fejlődik, az ország nem. Márpedig ideje lenne lassan saját lábra állni és nem csak a vezér elsőszülöttjének, hanem az országnak is. Mert előbb-utóbb kitör a gyalázat, ha kiderül, hogy nincs több lenyúlható pénz, az ország pedig nem képes megtermelni azt sem, amiből működni tud, nemhogy az oligarchákat és egyéb udvaroncokat pénzzel tömni. Márpedig ezeket etetni kell, a propagandamédiát is, a különféle talpnyalókat és udvari zenészeket is, a feltörekvő fiókákat is. Csakhogy miből?

Orbán azt gondolhatja, hogy majd Kína és Oroszország tolja a zsetont, ha elég alázatosan ki- és benyal, közben eladja az ország népét olcsó munkaerőnek. Azt hiszi ez a drága ember, hogy rettentően fontos és jelentős ember ő és ez az ország eléggé értékes ahhoz, hogy jó pénzért el tudja adni. Az van, hogy nem. Az oroszoknak és a kínaiaknak pont annyira értékes Magyarország, amennyire a trójai faló is értékes. Abban a pillanatban, hogy nem tudják rajtunk keresztül érvényesíteni az Unión belül a saját érdekeiket, úgy rúgnak fel, mint a bolondgombát.

Miután az Unió nem ingyenkonyha, sem nem jótékonysági intézmény, hanem egy gazdasági, jogi és eszmei közösség, csak addig élvezhetjük a védelmüket, ameddig teljes jogú tagként kivesszük a részünket a közös munkából éppen úgy, mint a közös feladatokból.

Krumpli néni mindebből semmit nem ért, csak a szónokot hallja és hisz neki, bármekkora ökörséget is beszél. Azt felesleges remélni, hogy a Krumpli nénik kihalnak, mert nem halnak ki, mindig van utánpótlás. Arra azonban érdemes gondolni, hogy az előző rendszer is megbukott, hiába szurkolt a rádió előtt az akkori Krumpli néni. Ez most is így lesz. Mert még másfél millió Krumpli néni sem tudja működtetni az országot, ha elfogy a pénz. Ez az egyetlen, ami mozgásban tartja a rendszert. Ha nem jön több utánpótlás, akkor Krumpli néni lesz az első, akinek nem viszi a postás a nyugdíjat. Az első hónapot még ki fogja húzni és még szorosabban csimpaszkodik a vallásalapítóra. A második hónapban már kritikusabban fogadja a szavait, a harmadik hónapban pedig kirúgja maga alól a hokedlit és az első sorban fog üvöltözni a bukott vezér háza előtt.

Mert a világ így működik és a Krumpli nénik is így működnek. És a krumplileves bizony krumplileves lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.