2017. május 11., csütörtök

BAYER ZSOLT SZAPPANOPERÁJA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.05.10.


Pár hónapja, amikor Bayer Zsolt több részes cikksorozatot szentelt nekem, válaszcikkemben elhívtam sörözni. De arra nem gondoltam, hogy médiaeseményt csinálok belőle. Én őszintén kíváncsi vagyok, mire jutnék kettesben Bayer Zsolttal, és őszintén nem vagyok kíváncsi arra, mire jutnék egy kamera előtt.

Bayer Zsolt a hétvégén azt írta, taknyon, véren csúszva, szétvert pofával kell kizavarni a civileket a parlamentből. Ezután a TASZ két munkatársa elhívta kávézni, beszéljék ezt meg. Majd Bayer válaszcikkében elhívott vagy 20 embert rá, szerveződött már Facebook esemény is hozzá, Gulyás Márton, Szél Bernadett és még sokan elfogadták a meghívást, felépült a médiaesemény, ahol jót lehet vitatkozni arról, ki mivel, kit sértett meg.

Hétfőn Áder János a parlamentben pityergett a közbeszéd színvonalának lesüllyedéséről, akkor megírtam, ez egy színjáték.

Nem a közbeszéd színvonalának süllyedésével van probléma. Ez egy tüntet, az elcseszett Magyarország tünete. Félelmek, frusztrációk, kétségbeesés, kiábrándultság és bizonytalanság teszi üvöltővé a magyar közbeszédet. Az a politika nélküliség, ahol a tartalmi viták helyett színpadi- és bábjátékok irányítják a közéletet.

Bayer Zsolt szappanoperája is egy ilyen bábjáték, és nem azért, mert Bayer Zsolttal ne lehetne leülni kávézni, vagy mert legitimációt kapna egy ilyen által. Az már van neki, még sok is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.