2017. május 11., csütörtök

AZ ÁLLAM TÉNYLEG ÉN VAGYOK!

DR. SZÜDI JÁNOS BLOGJA
Szerző: Dr. Szüdi János
2017.05.11.


Kevés olyan ország van, amelynek miniszterelnöke magára vállalta nemcsak a végrehajtói hatalom minden gondját, hanem átvette a törvényhozói, a bírói hatalom terheit is. Sőt, már a bűnüldözés feladatait is a nyakába vette. Szinte hallani lehetett, ahogy megroppan a válla a súlyos teher alatt, amikor a dupla szögesdrót kerítés és a jogi határzár mögé bezáródott külföldi felsőoktatási intézményekről lerántotta a leplet.

Végre sikerült bebizonyítania, ebben az országban a korrupcióellenes küzdelem nem üres szólam! Szavai és üzenetei alapján világossá vált a probléma lényege: “Csak nem képzeli a külföldi egyetem, hogy olyan diplomát állít ki, amelyet a világ bármelyik országában elfogadnak? Ez bizony csalás a javából! Itt oktatni lehet, de csalni…?. Nem kerülhetnek hátrányos helyzetbe a hazai felsőoktatási intézmények, amelyek a működésükhöz szükséges fedezetet ugyan nem kapják meg, azonban – a kancellár közvetítésével – közvetlenül a miniszterelnök irányítása alatt állnak. Itt van a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amelynek épületét a kormány rekvirálta, abból a célból, hogy a Királyi Honvéd Ludovika Akadémia nyomdokába és lábnyomába lépve megteremtse az állami erőszakszervezet tagjainak a FIDESZ-KDNP szája íze szerinti képzését. Ha az általa kibocsátott oklevéllel nem lehet rendőr valaki az Egyesült Államokban, akkor nyilván az itt tanulók hátrányos helyzetben vannak a külföldön is kurrens diplomát kibocsátó külföldi egyetemekkel szemben. Aki csal, az nem fog csalódni. Lesújt rá a törvény szigora.”

A miniszterelnök nem a levegőbe fecseg. Ügyészi szerepben eljárva elkészíti, elmondja, fullajtárjaival elmondatja a vádbeszédet. Első és másodfokú bírói funkcióban eljárva, jogerősen megállapítja a csalás elkövetését és az érte járó büntetést. Az ítéletet törvénybe foglalja, és sürgősségi eljárásban elfogadtatja. Még mondja valaki, hogy hazánkban lassú az ügyintézés! A miniszterelnök jogköreit lehetne még bővíteni. Szijjártó Péter körülnézett már ezügyben például a Fülöp-szigeteken, ahol az elnök saját kezűleg hajtott végre néhány általa meghozott halálos ítéletet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.