2017. május 16., kedd

DÖGROVÁSON ORBÁN POLITIKÁJA

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.05.15.


Mérvadó néhai véleményközlők, mint Popper Péter, vagy Ranschburg Jenő, ha élnének, akkor igen csak megfejelnék eddigi, nem éppen hízelgő, interneten is hozzáférhető szakvéleményeiket a jelenlegi magyar kormányfő mostani, külhoni látogatásával kapcsolatban.

Mert a miniszterelnök buksijában – az illiberális államépítés bejelentése óta különösen – furcsa dolgok játszódnak le. Az érvénytelen kvótanépszavazást eredményesnek kikiáltani még hagyján, de Brüsszelt támadni, társadalminak hívott hirdetésekkel is, az már azért a CEU balhéval együtt több a soknál. Az már sokk! Hogy szerdán az EU miként oldja majd meg a dilemmát, még nem tudni. Képes-e Orbánt megbüntetni úgy, hogy attól ne Magyarország szenvedjen. Majd elválik.

E közben a Fidesz-KDNP belső, Navracsics-Pokorni tengelyéhez ma még ugyan nem tudni mennyien csapódnak olyanok, akik érzik – de a frakciófegyelem miatt még nem teszik nyíltan szóvá -, hogy önkényeskedő vezérükkel egyre inkább, egyre többen elégedetlenek. Rájár a rúd egyébként is a főnökre, a nemzeti függetlenséggel való takaródzás szavatossági ideje lassan lejár, a „yandex” műsor az orosz zsarolhatóság lebegtetésével együtt pedig több fideszesnél kiverte a biztosítékot, és most ráadásul ez a kínai látogatás, Erdogán, meg Putyin találkozóval fűszerezve, már egyre nehezebben elviselhető számukra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.