2017. május 28., vasárnap

EZ ÁM A KARRIER!

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Demeter Éva
2017.05.26.


Súlyos betegen éhbérért dolgoztatnák a betegeket? Egyre több ilyen történetről olvashatunk mostanában.

Örömmel tölt el viszont az, hogy egyre többen háborodnak fel az olyan eseteken, amikor a leggyengébbeket „kiütéssel” szeretnék padlóra lökni a döntéshozók. A kormány-kommunikáció kiváló lehetőségekről és társadalmi odafigyelésről szól, amikor arról beszélnek, hogy a súlyos betegek is esélyt kapnak a boldogulásra, hogy dolgozhassanak.

Arról mindenki mélyen hallgat, hogy ezzel nem a betegeket helyzetét segítik, hiszen az ő állapotuk ezzel tovább romlik, hogy betegen is dolgoztatnák őket. Inkább az őket foglalkoztató munkáltatók járnak jól a járulékkedvezményekkel és a bértámogatásokkal.

A kormány képviselői mosolygós arccal és lelkendezve tálalják fel a lehetőségek tárházát a munkába való visszatérésre azok számára, akiket egykoron munkaalkalmatlanná nyilvánítottak az orvos-szakértők, a megváltozott munkaképességű személyek felülvizsgálata alkalmával.

2016. szeptembertől indult az a program, amin sokan megrökönyödtek, hogy azoknak a megváltozott munkaképességű személyeknek is dolgozniuk kell a jövőben, akiket a súlyos mentális és egyéb betegségeik miatt munkára alkalmatlannak találtak eddig az orvosok. Ezeket a súlyos betegeket „speciális közmunkabérrel” kb. 27 ezer F/hó nettó bérrel foglalkoztatnák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.