2017. május 27., szombat

EZERARCÚ LOS ANGELES

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.05.27.


Los Angeles egyike azon nagyvárosoknak, melyről mindenkinek megvan a véleménye, a képe – annak is, aki még életében nem járt a közelében sem. Köszönhető ez nem kis részben talán az amerikai filmeknek is. A mai poszt elé talán elég is annyi, hogy amikor elkezdtem olvasni, teljesen mást gondoltam az Angyalok Városáról, mint amikor befejeztem Susan írását. Aminél nagyobb dicséret azt hiszem nem létezik. Köszönöm neki ezt a virtuális kirándulást, a rengeteg fotót, remélem, ti is jól szórakoztok majd!

„Amikor a minap, egy élménydús hétvége után elhatároztam, hogy megírom ezt a posztot, arra gondoltam, vajon létezik-e olyan személy, akinek ne jutna rögtön eszébe legalább 3-4 tipikus dolog Los Angelesről.

Hiszen annyian, és annyifélét írtak már róla: a hollywoodi csillogástól a pálmafákkal övezett strandokon vagy esetleg a hajléktalanok ezrei által lakott, hírhedt Skid Rown át Malibu szörfparadicsomáig ott él a fejünkben egy kép.

Ugyanakkor azt is nagyon sokan leírták már, Los Angeles mennyivel több ezeknél a sztereotípiáknál. New York-on kívül talán nincs is más város az USA-ban, amely ennyire sokszínű lenne.

Közel 10 éve élünk Los Angelesben, de még mostanra is maradt felfedezni való a számunkra. Ebből szeretnék egy csokorra valót átnyújtani, remélve, hogy ezzel is sikerül egy kicsit jobban bemutatni ezt a hihetetlenül érdekes, lüktető, izgalmas metropoliszt, és a sztereotípiák mellett (helyett) rácsodálkozni a város kevésbé ismert kincseire.

Los Angeles városának születése az 1780-as évek elejére nyúlik vissza, amikor spanyol misszionáriusok megalapították El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles nevű missziót. Ki gondolta akkor, hogy a Los Angeles folyócska partján letelepedett, alig 50 főt számláló kis közösség egy mai sokmilliós metropolisz alapjait rakta le...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.