2017. május 8., hétfő

HA NEM IS ZÁRTÁK KI ORBÁNÉKAT A NÉPPÁRTBÓL, IGENCSAK BEFENYÍTETTÉK ŐKET BRÜSSZELBEN

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Frankó Provolone
2017.05.08.


Amit a Néppárt megtehetett, megtett, hogy jobb belátásra bírja miniszterelnökünket a lex CEU miatt: egyes sajtóértesülések szerint zárt ajtók mögött keményen nekimentek a magyar miniszterelnöknek, illetve, amire eddig alig volt példa, a Fidesz európai pártcsaládja már nyíltan is kritizálta a magyar kormány politikáját, így adva politikai nyomatékot az ügyben indított kötelezettségszegési eljárásnak.
Frank Engel luxemburgi néppárti EP-képviselő szerintamikor Orbán nagy bajba kerül az Európai Bizottságnál és a Bizottság lépésekkel fenyeget, ahogy ezt most is tette, visszavonul. Véleménye szerint Orbán a CEU-ügyben is így fog tenni.
Április legvégén a lex CEU-ról, a civil szervezetek megbélyegzéséről és a Brüsszel-ellenes kampányról kellett számot adnia Orbán Viktornak az Európai Parlamentben. A magyar miniszterelnök volt annyira bátor, hogy beleállt a vitába, érvelése azonban nem különbözött a Fidesz kommunikációs paneljétől. Orbán szerint senki sem akarja bezáratni a Közép-Európai Egyetemet, miközben köztudott, hogy a lex CEU lényege az egyetem ellehetetlenítése. Nem véletlen, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési-eljárást indított Magyarország ellen (már sokadjára). 
A miniszterelnök nemcsak nem mondott igazat az Európai Parlamentben, hanem kihasználta a lehetőséget, hogy sorosozzon egy kiadósat is, ismét megfeledkezve arról, hogy két évtizeddel ezelőtt még ki volt a mostani kormánypárti politikusok legbőkezűbb támogatója. A helyzet annyiban más most, mint korábban, hogy Orbánt most nemcsak a patás ördögnek kikiáltott liberális értelmiség, hanem konzervatív gondolkodók sora és saját pártcsaládja, az Európai Néppárt is nyíltan kritizálta, amire idáig alig volt példa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.