2017. május 16., kedd

#HAPÉNZVANMINDENVAN

IFL GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.05.15.



Egy pénz alapú világban nem meglepő, #hapénzvanmindenvan. De valóban helyes ez az irány? Kinek van igaza? Aki azt állítja, hogy a pénz nem boldogít, vagy aki szerint a pénztől még senki nem lett boldogtalanabb? Melyik a nagyobb felelősség? A pénzt megkeresni vagy megtartani? Melyik a jobb érzés? A pénzt adni vagy a pénzt kapni? És a pénzünkkel valóban vásárolhatunk boldogságot, élményeket, örömöt? Ha nincsen pénzünk, nem is lehetünk boldogok?

Nagyon súlyos kérdések ezek...


Ismerek családokat, akik folyamatosan küzdenek a mindennapi betevőjük miatt, napról napra élnek és valójában nem marad idejük igazán boldognak lenni. Az anyagi világ olyan mélyre taszította őket, hogy az emberi létezés magasabb szintjeinek megélésére soha nem jut elég idejük.

Hiszen az ember a folyamatos stresszes helyzetben elfárad, a fáradtság pedig egyre ingerlékenyebbé tesz minket. Plána a nyomás, ami minden szülő vállát nyomja, aki nem tud annyit megadni a gyermekeinek, amennyit szeretne. Az egyre növekvő stressz pedig egyre inkább kizárja azokat a felhőtlen és örömteli pillanatokat, amiknek megélése nem feltétlenül pénz kérdése. Hiszen a mindennapi 0-24 harcban az ember elfárad, emiatt még egy kirándulás is nehezére esik. Felszabadulni a program közben pedig szinte lehetetlen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.