2017. május 12., péntek

HETENTE TÖBBSZÖR IS BERENDELIK ELIGAZÍTÁSRA A KORMÁNYPROPAGANDA FŐSZERKESZTŐIT A PROPAGANDAMINISZTÉRIUMBA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.05.12.


A médiaérdekeltségek elvétele volt a Spéder elleni támadás célja, de olyan intenzív és gátlástalan lett, hogy Orbán is megijedt tőle, és Mészáros Lőrinc megtudta, hogy neki médiabirodalma lesz.

Az ÉS-ben Máriás Leonárd írt hosszú cikket a kormánypropaganda működéséről, amiből a következők derültek ki: bár kifelé egységesnek tűnik, a Fidesz agit-prop valójában három csoportból áll.
  • Az egyik az Origó, TV2, Lokál, Ripost, állami tévé és rádió, MTI, hirado.hu csoport. Ez Rogán és Habony irányítása alatt áll.
  • A másik a Magyar Idők és Mediaworks-konglomerátum (megyei lapok, Nemzeti Sport, Világgazdaság, etc.), amelyik közvetlenül Orbán Viktor Mészáros Lőrinc tulajdonában van, és politikailag Lázár diszponál fölötte.
Különös módon tehát a megyei lapok a fenti képen is látható összehangolt Orbán-interjúiért nem a propagandaminisztérium a felelős. Sőt, a két csoport között élesek az ellentétek. Már csak a Lázár-Rogán trónutódlási küzdelmek miatt is, de az ÉS-cikk szerint érzelmi szembenállás van:
  • az egyikfajta propagandaorgánum készítői "meggyőződéses konzervatív és ősfideszesnek" tartják magukat,
  • a másik oldalon a ficsúrok állnak, akik "politikai termékként és önmegvalósításként tekintenek az egészre".
Szóval partizánok kontra karrieristák: sima hatalmi harc a befolyásért és a pénzért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.