2017. május 29., hétfő

JAJ, EZ TÖRTÉNIK, HA ORBÁN VIKTOR ELMEGY A FALIG

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.05.28.



Már a kívülállók számára is egyértelmű, hogy komoly a vita a Fideszen belül az elmúlt hetek szabadságharcos akcióinak értelmével és hangnemével kapcsolatban. Sem a lex-CEU, sem a civilek vegzálásra szóló törvénytervezet nem váltott ki osztatlan örömöt sem a pártvezetésből, sem a rajongótáborból, pedig a nyugat e kemény arculcsapása éppen a szavazótábor harci moráljának erősítését, az egység elmélyítését szolgálta volna. Akik eddig vakon követték Orbán Viktort az illiberalizmus veszélyes dzsungelébe, most visszafelé tekingetnek, van-e visszaút ebből a szorult helyzetből?

Magyarország kormánya nem enged a lex-CEU ügyében, hiszen a törvényt megvizsgálták az illetékes kormányzati szervek, és mindent rendben találtak. Végül is csak arról van szó ebben a törvényben, hogy utólag olyan jogszabályokat hozott a magyar országgyűlés, melyben foglaltakat lehetetlen teljesítenie a kipécézett egyetemnek, így arra lesz kárhoztatva, hogy elhagyja az országot. Nem számít, hogy eredményeit tekintve a nemzetközi mezőnyben legmagasabban jegyzett felsőoktatási intézmény hazánkban, hogy egy politikai ámokfutásban feláldoznak olyan oktatókat, diákokat, akiknek eszük ágában sem volt politizálni, hogy a kormány magára haragította a hazai akadémiai és egyetemi elitet, nem mellékesen újabb kötelezettségszegési eljárást provokált ki az Európai Uniótól, ráadásul az konfliktus semmiféle kézzel fogható politikai hasznot nem hozott a kormánynak.

Pedig néhány napja már mutatkoztak olyan jelek, hogy a kormányon belül is sokasodnak a kételyek a CEU-üggyel és a módosítani szándékozott civil törvénnyel kapcsolatban. A Soros György és Brüsszel ellen vívott nemzeti függetlenségi háború főként olyan nyugdíjasokat tudott csak megszólítani, akiknek a paplanügynökök is bármilyen bóvlit el tudnak adni, ha azzal kecsegtetik vevőiket, hogy ettől a garnitúrától elmúlik az isiászuk. Orbán Viktor olyan szinten levitte kutyába a pártját, hogy nem csodálkoznánk, ha a Kétfarkú Kutya Párt már névváltoztatáson gondolkodna. A Fideszen belül is egyre többen döbbennek rá arra, hogy a kormányfő már csak a Bözsi nénik számára agyalja ki játszópajtásaival (Habony Árpáddal, Rogán Antallal, esetleg Andy Vajnával) a kampányokat, így a jobbközép politika elkötelezettjeit odaveti a középre húzó Jobbiknak, esetleg egyenesen a balliberális ellenzéknek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.