2017. május 12., péntek

KICSI VAGYOK, SZÉKRE ÁLLOK

CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA
Szerző: Ceglédi Zoltán
2017.05.12.


Mezítlábas, fiatal nő áll a parlamenti ülésen, kezében marionett-bábu, utóbbin Áder- fotó, azt üzenve, hogy a régi-új államfő egy zsinóron rángatott figura.

Majd nyilván Kövér László meg is bünteti, de arról más alkalommal beszéljünk, hogy "a ház méltósága" örve alatt maga a házelnök milyen mélyre süllyedt, milyen alpári, agresszív, elfogadhatatlanul akarnok módon, vértolulásos csőszként üldözi a demokráciát, mintha legalábbis ő tenne a képviselőknek szívességet, hogy megszólalhatnak. Most egy sokkal fontosabb dologról akarok beszélni, és ehhez Szabó Tímea, a fent jellemzett módon (és nem először) demonstráló Párbeszéd-politikus lesz a szemléltető eszköz.

Kezdve a legfontosabbal: roppant káros az a mantra, miszerint "jaj, hát semmi értelme nincs a parlamentben ülni, nem lehet ott semmit sem csinálni". Dehogynem. Nyilván, kényelmesebb ilyen alapon hallgatni, vagy kivonulni (de a 747 ezer forintos fizetést továbbra is felvenni). Ezzel lehet aztán a legboldogabbá tenni Kövér Lászlót, és a kormánypártokat is, majd ők szépen megoldják a dolgokat egymást között. Lehet azonban úgy is, hogy az ember bemegy, beleáll, követel, szembesít, nem hagyja, hogy a disznóságok szó nélkül csússzanak át...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.