2017. május 26., péntek

KOLLEKTÍV ELMEBAJ

HUPPA BLOG
Szerző: SZELE TAMÁS
2017.05.25.


Régóta meggyőződésem, hogy Magyarországon a kollektív őrület ciklusokban támad, két-három napos hullámokban hatalmasodik el mindenkin: most is egy ilyennek a csúcsán lovaglunk épp, magánemberek, politikusok egyaránt. Mondjuk én kimaradtam a roham felívelő szakaszából, internet-szolgáltatómnak köszönhetően, ezért vagyok képes hűvösen szemlélni a történéseket – de mi köze mindehhez a szélsőjobbnak?

Annyi mindenképpen, hogy ők is elkapták az össznépi őrjöngést. Vagy esetleg nem kaptak el semmit, hanem minden a terveik szerint zajlik. Továbbmegyek: még az sincs kizárva, hogy ez a káosz tervezett, csak nem ők tervezték, hanem más. Vagy bármi más is elképzelhető, ha elég paranoiásan hangzik.

Egyszóval, napok óta kerülgeti a magyar sajtó az alakuló vagy nem alakuló új szélsőjobb erő vagy párt kérdését. A kormányoldal örül neki, az ellenzéki pártsajtó látszólag nem örül, a független lapok enyhén szólva is döbbenten néznek, ugyanis ez egy olyan állat, amilyen nincs, vagy legalábbis nem lehetne.

Hát, ha létrejön ez a valami, tényleg méhében hordja a véres verekedések nem pusztán lehetőségét hanem bizonyosságát. Miről is van szó?

A Jobbik cukikampányával (saját szóhasználatuk szerint: néppártosodásával) sokak nem értettek egyet, mármint a Jobbik volt tagjai és szavazói közül. Abszurd is: hiszen ez a pártalakulat a magyarországi kisebbségek ellen jött létre (és, hogy ki vagy mi a kisebbség, azt ők mondják meg), ha egyszer csak se zsidózás, se cigányozás, se gárda, akkor oda az attrakció, marad egy átlagos politikai párt, semmivel sem vonzóbb a gyűlölködő szavazók számára, mint bármelyik másik. Ráadásul időközben a baloldal pártjai is találtak maguknak gyűlölhető és gyűlölendő kisebbségeket, így akit pusztán a rosszindulat hajt, és nem különösebben finnyás, egész széles politikai palettáról válogathat – legfeljebb baloldalon nem zsidózás és cigányozás folyik (de ott is előfordul azért).

Kérem, a Jobbik gyűlölet-boltja megváltozott kereskedelmi elvek miatt átcsúszni látszik a Hatvannégy Vármegye és a Betyársereg, nemkülönben az Identitesz kezébe. A régi, állandó vevők már hozzájuk járnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.