2017. május 17., szerda

LEHETNEK-E ORBÁNNAK SVÁJCI BANKSZÁMLÁI?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.05.16.


A címben feltett kérdésre az egyszerű és gyors válasz az, hogy lehetnek. Valószínűleg vannak is. Valahova tenni kell a milliárdokat, amiket Mészáros Lőrinc nevében kilop. Nem lehet mindent a saját lábán álló lánya nevére írni. Kizárt, hogy amit Mészáros kap, az csak Mészárosé legyen. Voltak is rejtelmes svájci vonatozások.

Ez még akkor is így van, ha Orbán elsősorban nem anyagi haszonszerzés céljából használná a strómant, hanem azért, hogy a politikai hatalom mellett az ország gazdasági élete fölötti totális ellenőrzést is megszerezze, és azért foglal le mindent és ad a strómanja kezébe, hogy az ne kerüljön más kezébe, és ne legyen vele szemben egy potenciális gazdasági erő, egy tőle független hatalmi centrum.

Ahhoz, hogy ezt elhigyjük, Orbánnak minimum olyan puritánnak kellene lennie, mint amilyen Kádár volt a csirkéivel, a hokedlivel. De akit nem zavar – enyhén szólva – saját apja, családja állami pénzből való gazdagodása, aki a lányának egész szállodaláncot vásárol össze stróman által, ami majd egyszer átkerül a nevére, az nem puritán, aki utálja a korrupciót és a pénzt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.