2017. május 8., hétfő

MÉDIA-MOCSÁR-TAPOSÁS

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2017.05.07.



A Fidesz konzultációt népszerűsítő népgyűlésén történtek keltette örvények nem látszanak elsimulni. Ez sok szempontból rendben van. Akkor is, ha nem ebből fog valószínűleg kialakulni az a szökőár, ami a hazai sajtóetika különböző irányokból összecsinált mocsarát tisztára fogja mosni. De annak, aki a rések felett szeretne eltűnődni, nem kell ilyen messzire elkalandoznia.

Mert a történtek utózöngéi önmagukban is hordoznak pár furcsa reakciót. Mint például azt, amelyik szerint a történtek szempontjából releváns Szabó László, a telefont törlő Fidesz-katona fizetése. A helyzet azonban az, hogy valójában ez gyakorlatilag teljesen független a történtekről. Lehet azon vitatkozni, hogy azért a munkáért, amit végez, megérdemel-e fizetést egyáltalán. De aligha értelmezhető a fizetési listán szereplő összeg a sajtó munkatársával szembeni eljárást illetően. Hacsak nem munkaköri kötelessége az újságírókkal szembeni erőszak kinyilvánítása. Az adott újságíróval kapcsolatos személyes véleményétől függetlenül.

Amely személyes véleménynyilvánításban kétségtelenül Németh Szilárd vitte el a pálmát. A bányászbéka feneke alól. Akkor, amikor a fórumon történtek kapcsán azt nyilatkozta, hogy az egészet abból a nézőpontból kell vizsgálni, hogy az az újságíró, aki a Fidesz egyik fórumát dokumentálja, az Soros ügynöke. Azt mondván, hogy a „Soros által fenntartott médiabirodalom embereit ugyanúgy, mint a Soros által fenntartott álcivileket sem tartom civileknek, úgy nem tartom őket valódi újságíróknak, inkább provokálni szoktak és ügynöki tevékenységet folytatnak, ez az összefoglaló véleményem erről a történetről”. Amelyből két kulcsinformációt érdemes kiemelni. Az egyik az, hogy Németh Szilárd szerint az a szervezet, illetve személy, amelyik, illetve aki, nem tág pofával mosolyogva nyalja a kormányzati seggeket, az Soros-ügynök. Akkor is, ha erre a szerepre Orbán sokkal alkalmasabbjelöltnek tűnhetne. A másik kiemelendő kulcsinformáció sokkal súlyosabb. Nem Németh elmeállapotával, hanem a kormánypolitikával kapcsolatban. Azt jelenti ugyanis, hogy azzal szemben, aki nem lép egyszerre Orbánnal, bármilyen eljárás, a fizikai erőszak is megengedett...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.