2017. május 29., hétfő

MÉG 100 FORINTOT SEM KERES ÓRÁNKÉNT EGY FOGYATÉKKAL ÉLŐ MAGYAR EMBER!

CIVILHETES.NET BLOG
Szerző: Civilhetes.net
2017.05.29.



Eljött az a pont amikor muszáj radikálisan és nagyon keményen felemelnem a hangom valamiért,amire már én is azt mondom,hogy ennél SZÁNALMASABB,és KEGYETLENEBB döntés nincs a világon.. - írja az Autizmus Live Blog.

Ma reggel szembejött velem egy írás,egy nyilvános segélykiáltás,amit nem tudok szó nélkül hagyni,ugyanis az én legkisebbik gyermekem jövőjét is felvázolja..

Idézem,és utána írom a mondandóm!!

Egy Békéscsabán élő anya Wolf Klára írása..(kiáltása)

"Hogy mi jár a fejemben? Napok óta zakatol, nem tudom elengedni, mert nem önös érdek, az elesettekről és segítségre szorulókról szól.


Röviden a történet:


Kedves Barátaim és Ismerőseim, sokan közületek tudjátok van egy értelmileg akadályozott leányom.Születése óta / az idén 47 éves lesz/ családban nevelkedik / nem is lenne képes önálló életvitelre/, mára ketten maradtunk, velem él, Békéscsabán egy nappali ellátást is nyújtó Intézményben van hétköznaponként, ahol eddig munkarehabilitációban foglalkoztatták több társával együtt 4 órában.

Ennek a munkának / leánykám szőnyeget sző/ a díjazása 2017 április 1.-ig a minimálbér 30%-a volt 4 órára vetítve. Ez azt jelentette, hogy ha minden nap dolgozott 34.425 Ft-ot keresett.

2017 ápr. 1.től " mélyen tisztelt" és "szeretett kormányunk" úgy döntött, sok ez a díjazás, és így a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi.III.törvény 99/C.§ (3) bekezdése értelmében már nem munkarehabilitáció, hanem fejlesztési jogviszonyban foglalkoztatja az ellátottakat..

És most figyeljetek

A törvény szerint a foglalkoztatottak ÓRADÍJ összege nem lehet kevesebb a mindenkor kötelező legkisebb órabér 30%.-nál.
2017.-ben a legkisebb órabér 733 Ft., ennek 30%-a 220 FT.
Ez azt jelentette, hogy leánykám és minden társa aki ebben a formában van foglalkoztatva a korábbi /egyébként szintén nem kiemelkedő/ díjazás helyett 14.256 FT-ot keresett április hónapban.

Ja...és a történethez tartozik, hogy ebéd fizetés mellett még nappali ellátási díjat is fizetni kell /persze erre is van törvény vagy Önkormányzati rendelet/ ami történetesen most 375Ft/nap, ebéddel együtt 750 Ft/nap.


Ami mélységesen felháborít az az, hogy az Intézmény azonnal alkalmazta a törvényben úgy fogalmazott kitételt "nem lehet kevesebb", tehát a legkisebb díjazást állapította meg.

Megalázónak, arcpirítónak és szégyenteljesnek tartom ezt az intézkedést.

"Tisztelt" Kormányunk és a törvényalkotók is pontosan tudják, hogy ez az a réteg, aki nem fog az utcára menni tüntetni a saját érdekeiért, hiszen közülük sokan fel sem fogják milyen igazságtalanság történt velük

Jah...és még ezért az éhbérért is szívesen dolgoznak

Kérlek Benneteket osszátok, választ várnék az Ország más pontjain is alkalmazták-e ezt a törvénymódosítást.

Amennyiben közösen összefogunk mi szülők Érdekvédelmi Szervezetekkel együtt remélem felléphetünk az értelmileg akadályozott emberek érdekeinek megvédéséért
."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.